Babamın beyin tümörünün tedavisi hakkında notlar

Cumartesi, Nisan 15, 2006

Bu günlüğü neden, kimin için yazıyorum?

57 yaşındaki babamın beyninde bir tümör var. Tümörün patolojik tanısı, anaplastik oligodendroglioma. Dünya Sağlık Örgütü WHO'nun beyin tümörü tasnifine göre 3. derece, kötü huylu bir tümör. Ayrıca tümör, çok kritik bir konumda: sol parietal lobda, konuşma merkezi ve motor kortekse çok yakın. Babam, Ağustos 2005'te ameliyat oldu, ne var ki ameliyatta tümörün ancak %40-50'si alınabildi. Buna rağmen ameliyattan sonra sağ tarafta güç kaybı ve konuşma problemleri yaşadı. Ameliyattan sonra Eylül-Ekim 2005'te radyoterapi gördü. Kasım 2005'ten bu yana ise kemoterapiye devam ediyoruz.

Bu bir günlük. İngilizce blog veya weblog diyorlar. Türkçe günlük veya günce karşılıkları kullanılıyor. Ben günlük diyeceğim, ama her gün yazabilecek miyim? Göreceğiz.

Bu günlüğe neler yazmayı planlıyorum? Şöyle bir sıralamayı deneyeyim:
- Babamın hastalığının seyri hakkında kayıtlar düşmek,
- Babamın tedavisi sürecinde yaşadıklarımızı anlatmak,
- Doktorlar ve hastanelerle ilgili tecrübelerimizi aktarmak,
- Beyin tümörleri üzerine yapılan bilimsel araştırmalarla ilgili taramalarımın sonuçlarını yazmak,
- Babamın tedavisinde kullandığımız ilaçlar ve bitkisel ürünler hakkında bilgiler vermek,
- Başka? Şimdilik bu kadar...

Bu günlüğü niye tutuyorum?
- Önce kendim için, çünkü son derece karmaşık bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Düzenli kayıt tutmak çok önemli. Mesela, beyin tümörlerinin en önemli yan etkilerinin başında, beyinde çok fazla ödem tutulmasına yol açmaları geliyor. Bu ödemle baş etmek içinse çoğu zaman hastaya Dekort (tıbbi adı dexamethasone, ABD'de decadron olarak biliniyor) veriliyor. Dekort dozu arttıkça hastada görülen çeşitli sorunlar azalıyor. Ama uzun vadede Dekort kullanmanın zararları da var. Dekort, beyin tümörü hastalarının sürekli kurtulmaya çalıştıkları, ama çeşitli nedenlerle ödem oluşunca da mecburen tekrar tekrar döndükleri bir şey. Belli bir anda Dekort'u artırınca ödem azalıyor, azaltınca da ödem artıyor. Dolayısıyla, bir MR görüntüsü çekilirken, o zaman hastaya ne miktar Dekort verildiğini bilmek önem kazanıyor. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da, Ağustos'tan bu yana babama verdiğimiz Dekort miktarı 4 mg ile 20 mg arasında gidip gelmiş. En az üç kere Dekort'u azaltma teşebbüsünde bulunmuşuz, ama her seferinde Dekort dozunu tekrar artırmak zorunda kalmışız. Bazı MR'lar sırasında babamın ne kadar Dekort aldığını hatırlıyorum, ama bazılarını hatırlamıyorum. İşte, ileride yeri gelince kritik olabilecek bir bilgi!

- Öte yandan bu günlükle, bizimle aynı durumda olan başka beyin tümörü hastaları ve hasta yakınlarına ulaşmayı amaçlıyorum. Zaman kısıtlı. Karşımızda son derece tehlikeli bir tümör var. Bilmediğimiz çok şey var. Birbirimizden öğreneceğimiz, tecrübelerimizden yararlanacağımız da çok konu var.

- Bu blogu bir taraftan da, sağlık profesyonelleri için yazıyorum. Maalesef ülkemizde sağlık çalışanları ile sağlık hizmeti alan bizler yani vatandaşlar arasında, muazzam bir diyalogsuzluk ve karşılıklı önyargılar var. Herkesin suçu başkalarında bulduğu, herkesin şikayetçi olduğu bir kördüğüme dönüşmüş sağlık sistemimiz. Ümit ediyorum ki bu blogu okuyan sağlık profesyonelleri, özellikle de doktorlar, hasta ve hasta yakınlarının cephesinden işlerin nasıl göründüğü konusunda bazı doneler elde ederler. Elbette sağlık profesyonelleri, her gün bir sürü hasta görüyorlar, ayrıca kendi yakın çevrelerinde ve kendi ailelerinde de insanlar hastalanıyor. Ama, bu durumların hepsinde, kendileri de işin içindeler. Eğer bu blog, sağlık çalışanı okurlarında, yeni empati kanallarının açılmasına hizmet edebilirse kendimi mutlu sayacağım.

- Son olarak bu blogu, bizim şu anda geçtiğimiz yollardan daha önce geçmiş, bu amansız hastalıkla mücadele etmiş ama maalesef hastaları vefat etmiş hasta yakınlarına ulaşmak için yazıyorum. Bazı şeyler yaşanmadan bilinmez. Yakınlarına beyin tümörü nedeniyle kaybetmiş hasta yakınlarından gelecek bir ufak tavsiye, bir ipucu, bir destek mesajı, zor zamanda imdada yetişebilir.

Bismillah deyip başladık. Duayla bitirelim:
Allah cümle hastalara acil şifalar, dertlilere devalar versin. Amin.

123 Comments:

  • Duanıza "amin" diyorum. Allah acil şifalar versin babanıza da...

    Ali Aktaş

    By Anonymous Adsız, at 04 Mayıs, 2006 01:56  

  • sizinle aynı kaderi paylaşıyoruz.2006 yılıda ameliyat oldu babam radyoterapi alamaz dediler bugün kemoterapiye gideceğiz tanısı glial tümör 1988 den 1992ye kadar tedavide iyi sonuç aldı,hastalık2005de tekrarkadı sondurum böyle mutlaka görüş alışverişnde bulunalım.

    ahmet ölçer ankara

    By Anonymous Adsız, at 19 Şubat, 2007 10:21  

  • Rabbim yardımcınız olsun. Klavye programınız çok güzel. Allah şifalar versin.

    By Anonymous Adsız, at 13 Haziran, 2007 00:46  

  • ACİL ŞİFALAR

    By Anonymous Adsız, at 17 Ağustos, 2007 10:19  

  • hayat çok zor bu tür süreçlerde en akıllı olma zamanıdır hasta yakınlarındaki moral çok önemlidir benimde annem beyin tümörü idi çok zor bi hastalık ben bi zamanlar delirmek üzere idim hastanın morali bile bu hastalığı iyileştirmiyor en kötü kanser türü bu olsa gerek ben annemi bu illetten kurtaramadım umarım sizin hastanız bi şifa bulur

    By Anonymous Adsız, at 20 Eylül, 2007 00:08  

  • İnanılmaz zor bir durum. Bugünkü MR sonucunda bende babamın aynı illete yakalandığını öğrendim. Bundan sonraki aşama belli. Ameliyat, patoloji ve patolojiden çıkan sonuca göre ?terapi . Ameliyattan kaynaklanan tahribatların verdiği ve vereceği sıkıntılarda cabası.
    Anlayacağınız bizi çok zor günler bekliyor. Babamız gözümüzün önünde eriyor. Yürümekte zorlanıyor, hafızası çok kötüleşti. Gördükçe kahroluyoruz hepimiz. İçimiz eriyor. İşe geliyorum iş yapamıyorum. Sürekli gözümün önünde babamla yaşadığımız o mutlu günler. Artık göremediğimiz bakışı, gülüşü ve sohbeti aklımdan bir an olsun çıkmıyor.
    Umarım Allah bizim ve bizim gibi kanserle mücadele eden herkesin yardımcısı olur.
    AMİN

    By Blogger Mert, at 15 Kasım, 2007 12:39  

  • size acil şifalar diliyorum ve bilgi almak istiyorum annemde işitme kaybı tespit edildi bugün dekort almaya başladı en başta günde 4 kes 8er tabletle başlamamız gerektiği söylendi bu ilacın ciddi yan etkileri olduğunu duydum bilginiz varmı bana yardımcı olabilirmsiniz... mail. adresim nlbuse@yahoo.com teşekkür ederim

    By Anonymous Adsız, at 03 Aralık, 2007 20:10  

  • Başınız sağolsun kardeşim,Allah sabır versin.Benim de 44 yaşındaki eşim 4. derece bir beyin tümörü hastası.Tümör sağ ön lobda.Ocak2006'da ameliyat oldu,nisan 2007 deki ikinci ameliyata kadar gayet iyiydi.O zamandan beri yürüyemiyor.Sol tarafını hiç kullanamıyor.radyoterapi ve kemoterapi aldı.Bir ay önceki 5. kürden sonra durumu kötüleşti.Sık nöbet geçirmeye ve konuşamamaya başladı. yutkunamama problemi var ve burnundan hortumla besleniyor.Dekort hakkındaki bilgiler için teşekkürler.Bu çok zor bir durum.Ne kadar kötü durumda olduğunun farkındayım ama onu kaybetmek düşüncesi çok korkutucu.Allah herkesin yardımcısı olsun.

    By Anonymous Adsız, at 04 Aralık, 2007 12:09  

  • selamünaleyküm.arkadaşlar benim eşim glioblastoma multiforme gradeıv beyin kanseri yaklaşık 16 aydır mücadele veriyoruz.dekort konusunda arkadaşıma katılıyorum biz 2,25mg birden 24 mg çıktık daha sonra yavaş yavaş düşürdük şu anda 10,75 mg veriyoruz.geçen sene rt ve temodal denen baş belası kemoterapı aldı fakat hiç bir faydasını görmedi.mr çektırdik metestas yaptığını gördük.2006aralık ayında kosovada cytotron denen makınayla radyo dalgalarıyla tedavi aldık ve çok iyi gelişmeler yaşadık tümörün ilerlemesi durdu fakat 2 ay duraklamadan sonra tümörde kımılda olunca tekrar gittik.toplam 4 defa gittik şu anda hastam konuşma yetisini ve sağ tarafı tutmaz hale geldi yalnız şu anda daha kötüye giden birşey yok.ödem başlı başına sıkıntı veriyor.onkolok rt veya kemoterapi verelim dedi fakat en fazla 2-3 ay gider dedi valla bir ay geçti bakalım.allah c.c. cümlemizin yardımcısı olsun.kosovadaki o tedaviyi almasaydık inanıyorum ki hastam şu anda bitkisel hayatta olurdu.ölürdü demiyorum ecel gelmeden ölüm olmaz ondan öyle diyorum.orada öyle gelişmeler olduki 4,5 ay yatalak olan hasta 3 günde ayağa kalktı .fakat akbinde omirilikte olan tümör kontrol altına alınamadı ve vefat etti.eşimin gözleri ameliyattan sonra çok dalgalı bozuk görüyordu şimdi tam normal olamasada dalgalanmalar gittive görme de kötüye giden birşey yok.şu anda almanyadan bitkisel iğneler ve vitaminlerle tümörü eritme çabası içindeyim daha bir gelişme olmadı bir hafta oldu 15-20 gün içinde durum belli olur o zaman buraya iyi veya kötü yazarım. görüşmek üzere.

    By Anonymous Adsız, at 12 Aralık, 2007 02:45  

  • 2001 yılında anneme oligodendroglioma tanısı konuldu...o zaman kemoterapi ve ışın tedavisi uygulandı....doktorların söylediği tümörün ilerlemediği ve aynı kaldığı...fakat sinir sistemini etkileyen bir hastalık olduğu için zaman zaman şiddetli başağrıları ve vücüdunda dengesizlik oluyor..(düzgün yürüyememe gibi)..en son yaklaşık 1 yıl önce nöbet geçirdi....en ufak birşeye sinirleniyor,kafasına takıyor..ve üzüldüğü zamanda hayatı altüst oluyor.geçtiğimiz yazdan başlayan bir düşüş içinde..son bir aydır eskiye oranla düzensizlikler artmaya başladı.yarı baygın oluyor..kalbim sıkışıyor diyor...şiddetli nefes alıyor..ayağa kalkmakta zorlanıyor..bir süre dinleniyor sonra düzeliyor..nöbet geçirmemesi için yıllardır tegratol ,2 çeşit ağrı kesici,tansiyon hapı,kolestrol hapı kullanıyor.bazende decort kullanıyoruz..Bu rahatsızlıktan kurtulabilirmiyiz.Teknoloji hergün ilerliyor...bir hap yada ne bileyim ışın tedavisi gibi yeni birşeyler varmı.allah hepimize sabır versin...

    By Blogger hasan, at 03 Ocak, 2008 22:36  

  • benim annem 46 yaşında ve o da su an temodol tedavisi goruo.ameliyat oldu ve ameiliyat cok başarılı gecti.herhangi bi kayıp yaşamadık faat temodol ve ışın sonrası su an 1 ay gecti ve ağrılarımız yine bşladı.bu gece doktorumuzun tavsiyesiyel dejortiğne yaptırdık.daha once de dekort hap kullanıoduk zaten ama bırakmıştık sanırım yine gerekicek yazdıklarınızdan o sonucu cıkarıorum.tek istediğim acı cekmemesi sonucta kadere ve ecele inanıorum...ne olursa olsun fakat acısız olsun diorum...Allah hepimize kolaylık versin diorum...

    By Blogger merve, at 05 Ocak, 2008 04:02  

  • benim annem 46 yaşında ve o da su an temodol tedavisi goruo.ameliyat oldu ve ameiliyat cok başarılı gecti.herhangi bi kayıp yaşamadık faat temodol ve ışın sonrası su an 1 ay gecti ve ağrılarımız yine bşladı.b gece doktorumuzun tavsiyesiyel dejortiğne yaptırdık.daha once de dekort hap kullanıoduk zaten ama bırakmıştık sanırım yine gerekicek yazdıklarınızdan o sonucu cıkarıorum.tek istediğim acı cekmemesi sonucta kadere ve ecele inanıorum...ne olursa olsun fakat acısız olsun diorum...Allah hepimize kolaylık versin diorum...

    By Blogger merve, at 05 Ocak, 2008 04:04  

  • şükürki şu anda annem biraz daha iyi...bizimkisi üzüldüğü zaman hastalık ortaya çıkıyor...ahh annem takma diyorum kafaya ama....allah hepimize kolaylıklar versin...

    By Blogger hasan, at 08 Ocak, 2008 17:04  

  • herkesin hastasına allah şifa versin annem 2 yıl önce beyin ameliyatı geçirdi patoloji sonucu glioplasatome multiforme grade 4 ameliyat sonrası 20 günde tümor nüksetti 8 ay ömür verdiler. ama allahın izniyle ve doktorların yardımıyla radyot kemot ve bitkisel tedavi sayesinde tümoru 2 ay gibi kısa bi zamanda yok ettik bütün mr leri temiz cıkıyordu taki 22 ay dolana kadar şu anda yeniden 1.5 santim cıkmış amelıyatla alınan 6 santımdı yarın ameliyatı yapan doktorla görüşmeye gidicez inş ameliyat demez ve annemi bitkisel tedavi ile yeniden ii ederiz allah hepimizin yardımcısı olsun

    By Anonymous Adsız, at 25 Ocak, 2008 23:22  

  • Son yazan arkadaşım hangi bitkisel ilaçları kullandınız.

    By Anonymous Adsız, at 08 Şubat, 2008 13:47  

  • merhaba, teyzeme 5.06.2006 tarihinde gloa blastom multifarma teşhisi koyuldu hemen ameliyat oldu 1.5 senelik tedaviden sonra şu an tekrar tümör oluştu biz bitkisel tedavi yöntemi uygulamak istiyoruz ama kime başvuracağımızı kime inanacağımızı bilemiyoruz. Bitkisel tedavi uygulamış ve sonuç alabilmiş biri varsa bizimle irtibata geçmesini rica ediyorum. mail adresim sulepinarerdogan@gmail.com herkese allahtan acil şifalar dilerim

    By Anonymous Adsız, at 13 Şubat, 2008 11:50  

  • allah hepimizin yardımcısı olsun.Biz de aynı şeyleri yaşıyoruz şuan babamın da kafasında tümör var.Henüz tam olarak nasıl bir tümör olduğu belli deil tetkikler yapılıcakmış daha fln .Bugün hastaneye alındı.Sizinkilerde de olduğu gibi ona da dekot iğne yapılıyor şuan.Hayatım boyunca hiç bukadar içimin yandığını hissetmemiştim.Çok zor günler geçiriyoruz,hastaneye yatmadan önce hepimiz aynı odada yatttık bütün gece nefes alıp verişini dinledim babamın.Allahım dedim sen babamın soluğunu bize çok görme.. Onun ölebiliceni düşünmek tüylerimi diken diken ediyo.İçimden diyorum; babacım bize bikere kötü bir söz söyleseydin de içim böyle yanmasaydı, kimse beni sizin kadar iyi anlayamaz.Allah tüm şifa bekeleyenlere şifa verir umarım.Umarım bu zor günlerin mükafatı mutlu bir son olur tek temennim...:(

    By Anonymous Adsız, at 14 Şubat, 2008 18:25  

  • benim kardeşimdede beyin tümörü çıktı henüz 26 yaşında türü glioblastoma multiforme grade ııı ameliyat oldu ışın tedavisi aldı şuanda ilaç tedavisi devam ediyor bitkisel tedavinin nasıl olduğunu bilmiyorum ama ısırgan otunun iyi geldiğini duydum neler yapmamız gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim allah yardımcısı olsun herkesin çok zormuş çok acı yesim-orun@hotmail.com mail yoluyla lütfen banada ulaşın

    By Anonymous Adsız, at 16 Şubat, 2008 19:30  

  • Allah herkesin yardımcısı olsun! gercekten insanın içini acıtan bir durum.. benımde acım daha cok yenı ve bu hastalıktan anneannemi kaybettim 25 gun önce..hergün daha kötüye gitti iyileşecek diye beklerken.. ben daha önce buradaki yorumları okumuştum ve umarım bu durumları yaşamayız derken onu kaybettım... inanın moral çok önemli böyle hastalıklarda.. anneannem de kısmi felç geçirdi ve bunun için lütfen fizik tedavi alın çünkü bir süre sonra hersey kaybedılebılıyor ya da bırazcık hareket olsa bıle o da tembelleşiyor.. ayrıca bu hastalık ilerledikce hepınız bılıyorsunuz ki görme konuşma duyma gibi bircok duyu kaybedılıyor.. belkı bunları söyleyıp moral bozmak ıstemem ama doğrular bunlar... önlemlerinizi önceden alın derım ben... Allah herkese sağlık, şifa versin.. moralinizi yüksek tutun çok önemli!

    By Anonymous Adsız, at 26 Şubat, 2008 04:07  

  • Bende babamı 2007 şubatta kaybettim hiç birşeyi yoktu hastalık çıkmadan bir iki gün önce sabah öğleye kadar uyudu hafif unutkanlık oldu ve aklı gelip gitmeye başladı öyle zor günler yaşadıkki arkadaşlar,türkiyede dolaşmadığımız profösör kalmadı italyaya çine bile gittik düşünün çindeki proflar bile bu hastaya bir şey yapılamaz dediler denemediğimiz bitkiler kalmadı ama hiç bir profesör ameliyat edemedi edemeyiz dediler sadece çok meşhur bir prof turgun özalın doktoru ameliyat ederiz ama 2 ay daha yaşar bağlasanızda durmaz dedi diyceğim o ki arkadaşlar sakın insan tacirlerine kanmayın iyice araştırmadan iş yapmayın,ve şunuda söylemek istiyorum babam hastalığının ikinci haftasında şuurunu kaybetti ve hiç birt acı çekmedi. msn adresim:akreptim_61@hotmail.com görüş alışverişinde bulunabilirim.

    By Anonymous Adsız, at 26 Şubat, 2008 22:40  

  • herkese şimdiden acil şifalar dilerim bir arkadaşım şöyle bir yazı yazmşı(Dalgalı, taşlı topraklı bir köy yolunda, amortisörleri patlak bir Magirusla bir meçhule gider gibiyiz) gerçekten şu an aynı duygular içindeyim bundan 5 ay önce babam akciğer ameliyatı oldu 7cm bir tümmör küçükhücre dışı ameliyat güzel geçmişti sonra 10 kür radyoterapi gördü b1 evreydi bundan 10 gün öncesine kadar her şey normaldi fakat cuma namazına giderken yere yığılıp kalmış hemen acile götürmüşler ben o an işteydim sonra yoğun bakım akibinde tomografi vr MR ve beyin metastazı çıkıyor 11mm şok geçirdik hiç beklemiyordum servise alındı daha sonra kemik sint. çekindi ve kemik metaztazı çıktı deport kullanmaya başladık şu an evde ödem çözücü marmara ünv. gama kınıfe cihaza girecek yakında 3cm altında olan tümörlere ameliyatsız kobalt ışını yapılıyor bu sadece marmara ünv yapılıyor ayrıca kemik için radyoterapi ilk seansa girdik tekrar gelişmeler olursa bilgi vericem ALLAH herkesin yardımcısı olsun önümü hiç göremiyoru.

    By Anonymous Adsız, at 13 Mart, 2008 22:16  

  • Öncelikle başınız sağolsun Benimde ik teşhiş temmuz 2005 sonlarında konuldu.Oligodendroglioma grade II
    ekimde ameliyat oldum.Şu anda mr takibi yapılıyor.benim burdan söyliyebileceğim tek şey hastanıza destek ve moralini iyi tutması herkese Allahtan acil şifalar dilerim.

    By Anonymous Adsız, at 09 Mayıs, 2008 13:10  

  • merhaba benim annemde subat 2008 de birine kızıp sinirlenmesiyle yüzün sol tarafına önce felc lik geldi ardından cekilen MR da tümör oldugunu ögrendik evimize sanki bomba düştü yıkıldık arastırdık ameliyatı ist da bi prof da yaptık tümörü mikroskobik boyutlarda aldıgını söyledi doktor. patoloji sonucunda Glioblastoma multiforme grade4 oldugunu ögrendik en kötüsüymüş ameliyattan sonra sol tarafı ödemden dolayı tutmaz oldu fizik tedavi gördü ama tam anlamıyla acılmadı sol tarafı..önce Rt sonrada kemo görmeye basladı suan 2.küre basladı aynı anda bitkisel veriyoruz inşallah faydalı olur Annemi kaybetmeyi düsünemiyorum eridigini görmek her gün bizide eritiyor şifa Allahtan mevlam nasıl verdi öyle de alacak inşallah saglıgına kavusacagına inanıyorum annemin.. Allah tüm hastalara şifa yakınlarına sabır versin...

    By Blogger sbinmar, at 26 Haziran, 2008 14:10  

  • herkese merhaba yorumları okudum ve ağladım acaba benim içinde yakınlarımın içi böylemi acıyordur diye ben de beyin tümörü hastasıyım tedaviyi yarım bırakmıştım şuı an tümörümde büyüme tespit edildi bir sürü tahlillerim yenilendi sonuç bekliyorum siz birde hastalığı takip eden hastanın için yanmasuını bilseniz koca dağların karını bile tutamazsınız üstünde herkese acl şifalar

    By Anonymous Adsız, at 26 Haziran, 2008 16:01  

  • Bende hasta yakını olarak herkese acil şifalar diliyorum

    By Anonymous Adsız, at 16 Temmuz, 2008 16:28  

  • Merhabalar,
    Çok çok zor bir hastalıkla karşı karşıyayız. Benim babamda da beyin tümörü var. Babam 58 yaşında. 14 Haziran 2008'de Haydarpaşa Numune Hastanesinin Acilinde Tomografi sonucu tümör olduğu söylendi. Sonra Özel bir hastanede MR çekildi. Biopsi oldu ameliyat bile edemediler sanırım boyut olarak büyük. Beynin sağ tarafında sola da sıçrama yapmış. Biopsi sonucu Glioblastoma Multiforme Grade IV maalesef beyin tümörlerinin en kötüsü ve tedavisi en zor olanı. Bizde ünlü bir Beyin Cerrahına gittik başlarda kardeşim bizden saklamış. Ben hastaneden taburcu olunca evde raporlardaki sonuçları internetten araştırınca anladım gerçeği. Maalesef çok çok zor bir hastalık. Prof.Dr. ve yardımcısı Doç. de babama Gamma Knıfe uygulanamayacağını, ameliyat olamayacağını hatta biopsi yapılmasına bile gerek görmemiş. "Ben olsam hiç birşey yaptırmam demiş" Doç Dr.
    Babam 15 gün içinde elden ayaktan düştü sol tarafını algılamıyor, güç kaybı var. Yardımsız yürüyemiyor. Bazen yardımla da yürüyemiyor. Şu anda dekort, epdantoin (nöbet geçirmemesi için), temodal ve radyoterapi alıyor 6 hafta 30 seans alacak. Ama bir değişiklik göremiyorum. Dr söylediğine göre ilerleme de gerilemede yok. Bu ödemi azaltmanın bir yolu yok mu ? Tüm arkadaşların yorumlarında yazdıkları aşamaları, duyguları, düşünceleri bizzat yaşadık, yaşıyoruz. Babamın nefes alıp vermesini dinlemek, geceleri yalnız kalamamak, her gün biraz daha düştüğünü, günden güne eridiğini görmek ve ona hissettirmemek için mutlu ve eskisi gibi doğal davranmaya çalışmak adına rol yapmak. Daha yapmak istediği çok şeyler olduğunu duymak ve gerçeği bilmek. İçinin acıması ama daha önce hiç yaşamadığım bir acı. Yine bir arkadaşın dediği gibi sağlığındaki bakışı, sohbetleri, oşturmaları, 2 saat evde duramayan babam maalesef yardımsız dışarı çıkmayı bırak lavaboya gidemiyor. Bunlar bizi kahretse de gücümüzü toparlayıp, onu en iyi şekilde tutmak, en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Onu rahat ettirmek için uğraşıyoruz.
    Bitkisellerden bahseden arkadaşlar ne tür bitkiseller kullandılar sonucunda fayda sağladılar mı? Ben sadece keçiboynuzu pekmezi ve çekirdekli kara üzüm kurusu veriyorum. Kemoterapi ilaçları nedeniyle kanı düşeceğinden. Başka da beslenmesine dikkat ediyoruz. Bol sıvı almasına dikkat ediyoruz. Radyoterapi ve Kemoterapinin 3. haftasındayız. Radyoterapinin yan etkileri konusunda biraz tedirginlik yaşıyoruz. Çünkü sağlıklı hücrelere de zarar veriyor. Babamın ilerde RT sonucunda yan etki olarak kalıcı sağır olabileceği söylendi çok zor ifade etmekte zorlanıyorum. Allah hepimize yardım etsin tüm hastalara hayırlı ve acil şifalar diliyorum. Hasta yakınlarına da Yüce Rabbim güç kuvvet versin. Selamlar
    Gülnur Balkan ASLAN / Ümraniye İSTANBUL

    By Anonymous Adsız, at 17 Temmuz, 2008 13:48  

  • Gülnur hanım, geçmiş olsun diyorum. Blogdaki diğer mesajları da okudunuz mu, özellikle 9 Mayıs 2008 tarihli mesajı? Doğrudan o mesajın adresi şöyle: http://beyintumoru.blogspot.com/2008/05/beyin-tmrleri-eposta-destek-grubu.html

    Bizim bir eposta destek grubumuz var, orada bu hastalıkla mücadele etmiş ve halen etmekte olan çok sayıda arkadaşımız var. Grubumuza üye olursanız orada daha ayrıntılı olarak konuşabiliriz. Tekrar geçmiş olsun, Şevket

    By Blogger Unknown, at 17 Temmuz, 2008 16:36  

  • Şevket bey, Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Üye oldum sanırım ama ilk defa kullandığım için acemilik yaşıyorum. Umarım doğru yapmışımdır. Görüşmek dileğiyle.

    By Anonymous Adsız, at 19 Temmuz, 2008 15:26  

  • herkese acil şifalar diliyorum.
    sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. babam 1 yıl önce 3 kez beyinden ameliyat oldu 1 kez de nüksettiği için akcigerden oldu ardından kemoterapi aldı 7 kür. 2 gün önce doktara mr ları gösterdiğimizde 1 ameliyat daha olması gerektiğini söledi.çok kötü durumdayım.gerçekten çok zor bir hastalık
    son çare bitkisel tedaviyi denemek istiyorum.bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    ayliiiinnnn@windowslive.com

    By Blogger aylin, at 19 Temmuz, 2008 23:40  

  • amin allah herkese acill şifalar versin önce bizde de bu hastalıkla karşı karşıyayız eşim 3 temmuz 2008 de amalyat oldu dr.bize grede 4 teşhisi koydu şimdi rodyoterapı ve kemetorapı görüyoruz bu konuda bilgisi olanlar bana yazabilir msn altun_824@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 24 Temmuz, 2008 14:49  

  • merhabalar bu grde 4 hk.bilgisi olan varssa bana yazsın biz de bu hastalıpğa yeni yakalandık yani beyin tümürü şimdidden sğl.

    By Blogger kader ama çok erken, at 24 Temmuz, 2008 16:41  

  • merhaba benim annem de 18 ekim 2007 de amelıyat oldu.beynınde tumor vardı.gliblastomultıforme.amelıyatı cengiz kuday yaptı.başrılı geçti.RT gördü VE TEMOZALMID kullandı.çok şükür tümörde büyüme yok.çünkü alınayaman kısım kalmıştı.ama etrafında ödem olusuyor.bunu için dekort kullanıyor.şu haline şükrediyoruz.allah beterinden korusun.MR ÇEKİLİYOR ARA DA.ALLAH HERKESE ŞİFA VERSİN.bitkisel ilaç önerebilirseniz çok sevinirim.annemı kaybetmek istemiyorum.Çok kıymetli varlıklar.Çok şükür şu an hayatını idame ettiriyor.yardım ediyoruz bazan yururken.Genel durumu hastalığa göre iyi.Aslında son ıkı aydır bıraz yaşam kalıtesi düştü.7 aydır daha ıyıydı.allahaıma şükrediyorum.acil şifa herkese.AMİN

    By Blogger özlem, at 02 Ağustos, 2008 14:50  

  • arkadaşlar ilk birli hepinize acil şifalar diliyorum . bu illete yaklaşık bir buçuk ay önce annem yakalandı annemdekide en kötüsü tür yani dördüncü derece hastalığın teşhisi yaklaşık 2 ay önce konuldu hemen ameliyatla alınması gerektiği söylendi 1 hafta içinde ameliyata alındı ameliyay çok başarılı geçti.hiç bi problem yaşanmadı şükür ama bize yıkan potoloji roporları oldu.glioblastoma grade 4 teşhisi konuldu. hangi doktara gittiysek tedavisinin mümkün olmadığı yapılan tedavilerin sadece hastanın ömrünü ve yaşam şartlarını uzutmak olduğu söylendi.bizde alternatif tıpa yöneldik.görüştüğümüz doktarlar arasında tek olumlu konuşan bu hastalığın yenilebileceğini söyleyen ziya özel. zakkum tedavisi hocanın parayla işi yok tedavi ettiği insanlarda çok ben yaşadığım yerde 3 kişiyle konuştum ziya hoca sayesinde tedavi olan bizim hastamız içinde dedi zor ama yenecek en önemli şey moral bize büyük umut verdi ve insana müthiş bir elektirik veriyor ve bunu para için yapmıyor ama kemotoropi görmüş hastayı kesinlikle tedavi etmiyor benim annem şu anda radyoterapi birlikte ziya hocanın tedavisine devam ediyor işallah iyleşecek şu sıralar radyoterepi etkiliyor kendisini ama ne olursa olsun hastanızın moralini yüksek tutmaya çalışın allahtan herkeze şifalar diliyorum belirli zamanlarda yine yazmya çalışırım hepinize geçmiş olsun mns adresim bu fikir alışverişi yapmak isterseniz beklerim ulu_han54@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 21 Ağustos, 2008 16:13  

  • mrhba benim yiğenimde almanyada yaşıyor şuan 8 yaşında bundan 5 ay önce çıktı Glioblastome multiforme 4 3.5 cm kome ile lazer gördü 2 cm kadr küçüldü sonra 25 günde bir temedol kullandı ve bugün mr çekildi sonuç 3 cm geri çıkmış büyüme var ne yapacaz bilmiyorum yüce allahım tüm herkese şifa versin yarabbim sen büyüksün sen bizlere yardım et buda bir isimsiz arkadaş bitkisel tedavi ile bir süre geçtüğini söylüyor acaba hangi bitkisel tedaviyi kullandı bizlerede burda söylese yardımcı olsan msndende ulaşa bilirsinzi eğer bildiğiniz bir tedavi normal bitkisel umut kapısı işte yalnizgezen_ozi@hotmail.com lütfen bir şeyler duyarsanız bir umut emailleriniz bekliyorum yüca allahım herkese şifa verisn...

    By Blogger ozi, at 28 Ağustos, 2008 00:57  

  • Ben nelerden pişmanım onu söylemek istiyorum.Babama hastalığının ciddiyetini söylemeliydik.Belki kendi ameliyat bile olmayabilirdi.Bize 6 ay dediler ve tam 6 ay sürdü.Acaba diyorum kemoterapi aldırsaydık durum farklı olabilirmiydi.Doktoru prof.Kendisi bize dediki benim babam olsa ben kemoterepi aldırmam dedi.Hastası hayatta olanlar bence güzel bir yere iftara gidin.ben babamla 1 defa dışarıda gidebildim.Babanızı öpün.Sarılın.Onu ne kadar sevdiğinizi kulağına söyleyin.Uykusuzluk zor ama uyumayın hastanızla ilgilenin.Bilgi almak isteyenler seraperen69@hotmail.com adresinden bana ulaşabilir.glioblastomla ilgili olarak.

    By Blogger serap, at 06 Eylül, 2008 23:22  

  • eşimi 25 gün önce kaybettim glioblastoma multiforme idi çok zor günler geçirdik hastalığın çıkması ile ölümü 2 ay sürdü belirtileri konuşma bozukluğu denge kaybı gözlerde görememe acil hastaneye yattı 1 hafta sonra ameliyat oldu amelitattan 10 gün sonra sol tarafına felç geldi hastalık çok çabuk ilerlamaya başladı uykuları bitti sabaha kadar uyumuyordum eşimde uyumuyordu yavaş yavaş hafızası gitmeye başladı gençlik yıllarına döndü görmesi tamamen gitti sıvı gıdalar almaya başladı hızla kilo verdi ve çok kısa zamanda vefat etti acım sonsuz dilerim diğer hasta yakınları benim çektiğim acıları çekmezler

    By Anonymous Adsız, at 07 Eylül, 2008 18:14  

  • eşimi 1 ay önce beyin tümöründen kaybettimçok zor günler geçirdik hastalığın çıkması ile vefatı 2 ay sürdü dilerim diğer hastalara allah şifalar versin

    By Anonymous Adsız, at 08 Eylül, 2008 18:21  

  • Anneme glioblastoma multiforme grade 4 teşhisi MR ve spectle konuldu bir hafta önce.Kitle 6 ay önce belirgin ama 1.5 yıl önceki Mrlarda da var.Sadece Prof.Dr.Haluk DEDA ameliyat ederim dedi.Ankara'da gittiğimiz tüm beyin cerrahları ameliyat etmeyiz götür Radyoterapi yaptırdediler.anneme dekort başladık belirtiler çok az geriledi.yarın için radyoterapi ve temodal başlanacak.Şimdi bu kosovadaki tedaviyi ve bitkisel tedavileri ve bor tedavisini gördüm.Bu tedavileri deneyenler bize bilgi verebilir mi Allah rızası için.Mail adresim "turuncukurabiye@hotmail.com"şimdiden çok teşekkür ederim.

    By Anonymous Adsız, at 22 Eylül, 2008 16:38  

  • arkadaslar herkese acil sifalar diliyorum benimde babama nisan ayinda akciger kanseri teshisi kondu ama ameliyat olmadi radyoterapi ve kemoterapi gordu simdide beyin metastasi yapti surekli dekort kullaniyor odem icin ancak surekli sikayetleri hic bitmedi elinde ayaginda hissizlesmeler basladi ne olacak bilmiyorum tekrar kemoterapi baslayacak caresiz olmak kadar kotu bir sey yok tedavilerin yan etkileri cok fazla bi taraftan iyi ederken diger taraftan diger organlarin islevini bitiriyor nasil olurda hala bu hastaliga bir care bulamazlar aklim ermiyor.umarim birileri ceplerini doldurmuyordur bu hastalik yuzunden

    By Blogger zehra, at 04 Ekim, 2008 20:00  

  • Merhaba benim babamda anaplastik astrositoma grade III. 4 ay once hafif unutkanliklarla gittigimiz hastaneden ag temporal lobda beyin tumoru tanisiyla donduk. En iyi diye lanse edilen bir prof. beyin cerrahi uzerine calisan bir hastanede ameliyat etti. Yine ayni hastanede 6 hafta radyoterapi gordu. radyoterapi ile birlikte bitkisel tedaviyede basladik. Tedavi sonrasi ilk MR i temiz cikti. Ameliyat sonrasi sol tarafta his kaybi oldu, fizik tedavi gordu. gozunde ileri katarakt ve %60 gorme kaybi olustu, lazerle ameliyat olmasi gerekiyor. Radyoterapi sonrasi bu kadar sikintinin arasinda onemsenmeyecek sac dokulmeleri oldu.Aslinda yasi (74) itibariyle radyoterapiyi iyi atlatti. Bunda bitkisel tedavimizinde etkili oldugunu dusunuyoruz. Eski haliyle kiyaslanmayacak ama bize gore iyi bir duruma gelmisken birden tekrar genel durumu kotulesti. Yurume guclugu, istahsizlik, algilama zayifligi, halüsülasyon ve en onemlisi de tuvalet sorunlari basladi.Bilinci acik ve bir sekilde ayakta bir insan icin bu cok zor bir durum. Bu da onun moralini cok bozuyor ve iyilesmeyecegine inaniyor. Oysa moral cok onemli. Burada en buyuk etken doktorlarin yeterli bilgi aktarmamasi. En iyi oldugunu dusundugunuz doktora gittiginizde size ayirdiklari zaman cok az oluyor ne yazikki. Yeniden gerileyen durumunun decortu en az doza indirmis olmamizla bir alakasi olabilecegini ben sizlerin mesajindan ogrenebiliyorum ne yazikki. O yuzden doktor ve hasta yakini iletisimi ve bilgi akisi cok onemli. Zor bir hastalik. Guclu olmak gerek.Allah tum hasta yakinlarina guc ve sabir, hastalarimiza sifa versin.

    By Blogger Bilge Sayın, at 10 Ekim, 2008 14:39  

  • merhabalar çok zor bi hastalıkla karşı karşıyayız bende eşimi 78 gün oldu kaybedeli nasıl yakalandık anlayamadım öğrendiğimizde grede 4 teşhisi kondu 3 temmuz amaliyat olduk 21 temmuz kemoterapi ve ışın tedavisine başladık ama ne fayda çare olmadı canım kocama 5 ağustosda kaybettim
    şu an yıkılmışım her şeye insan katlayıyo ama ölüm çok acı ona karşı özlemim gün geçtikçe artıyo daha yapacak çok şeyimiz vardı yeni evliydik 1 haziran 2007 allahım çok kısa zamanda aldı gitti 40 gün sürmedi şuan ne diyeceğimi bilmiyorum allah herkese acil şifalar versin ben çok dua ettim allahım eşime şifası ver diye ama derdinin dermanı ölüm müş canım kocam nur içinde yat ellbette ghörüşecez vakti geldiğinde

    By Anonymous Adsız, at 21 Ekim, 2008 14:34  

  • sizinle aynı kaderi bende paylaşıyorum eşimi kaybedeli 78 gün oldu bide öğrenmemizle gitmemiz 40 gün sürmedi direk teşis grede 4 dediler yıkıldık ama bunun la savaşacaktık bu zalim hastalıkla ama olmadı eşimi 5 ağustosda kaybettim ve ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum çok zor onu çok özledim eşim daha 28 yaşındaydı yeni evliydik ama vakti gelince kavucağıma inanıyorum allah herkese acil şifalar versin

    By Anonymous Adsız, at 21 Ekim, 2008 14:43  

  • hocam kalbimiz sizinle Allah duanızı kabul etsin.aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    By Anonymous Adsız, at 28 Ekim, 2008 15:40  

  • yeni baslayan beyın tümörünün tedavisi varmı yardımcı olursanız cok sevinirim

    By Blogger can, at 01 Kasım, 2008 16:45  

  • BU HASTALIKTAN TAMAMEN KURTULAN BİR KİŞİYLE DİYALOGHALİNDEYİM VE BENİM BABAMDA GLİOBLASTOMA MULTİFORME4 EVRE.BEN TESADÜFEN BULDUM BU HASTAYI VE GERÇEKTEDE PATALOJİ TANISINI YANLIŞ KONULMUŞTUR DEDİĞİ HALDE BABAMI ONKOLOĞU YİNEDE GREÇEKTENDE GLİOBLASTOMA OLDUĞUNU KANITLADI HASTA YAKINI BANA.GERÇEKTEND EKURTULMUŞ AMA DOKTOTRLAR KABULLENMEK İSTEMİYOR ARKDAŞLAR.BENİM BABAMINDA DURUMU AĞIR AMELİYAT OLALI 9 AY OLDU VE DEKORT 6,75 MG İLE LAVABO İHTİYACINI KEND GÖRÜYOR AMA DURMU AĞIR YİNEDE YANİ HALSİZLİK DEVAM EDİYOR AYAKLARI VE YÜZÜ ÇOK ŞİŞTİ.SEBEBİ TUZ ARKDAŞLAR.KESİNLİKLE TUZ KULLANMAMILMALI YİYYECEKLERLE TUZ İŞİRİYOR EMİN OLUN.KURTULAN HASTA SÖYLEDİ BİZ DE TUZU KESTİN BUGUN ÖĞRENDİM VE UYGULATIYORUM YAYARAR SAĞLICAKSA SİZLEDE PAYLAŞICAM.

    By Blogger atilla, at 11 Kasım, 2008 23:31  

  • rabbım herkesın hastasına acil sifalar versın burdakı yazıları okuyunca dayanamadım benım babamda beyın tümörü hastası gercekden cok zor gunler gecırıyoruz ama hersey allahdan derdı veren o dermanınıda verır ıns ama herkese tavsıyem hepınız guclu ol sadece onları mutlu etmeye calısın hasta olduklarını unutturun dualarım tüm hastara allah yardımcımız olsun

    By Anonymous Adsız, at 30 Aralık, 2008 02:50  

  • arkadaşlar, bitkiselcilerin ağına düşmeyin, lütfen,

    By Anonymous Adsız, at 12 Ocak, 2009 19:06  

  • benimde annemde meme ca dan beyine metastaz teşhisi konldu. Ağır baş ağrısı vardı. Ciddi bir ödem vardı. u anda dekort kullanıyoruz genel durumu çok iyi oldu. Tümörün yari sağ frontal bölgede olduğu için dr. ameliyat yapmak istemedi. Öncelikle ışına başlayacağız. Tümörün boyutu 3*3,5*4 bu açıdan önce genel bir radyaoterapi alacağız. Sonara gamma Knife yaptırp tümörü kurutacağız der doktorlar.İnşallah herkesin hastası çok iyi olur,umudumuzu kaybetmeden bu hastalıkla başedeceğiz inşallah.Herkeeacil şifalar. Ama umudum çok fazla iyileşmese bile sürekli kontrol altında tutabilsek o da yeter. Gamma Knife tekrar tekrar verilebiliyor. Bence buda umut verici.

    By Blogger Unknown, at 20 Ocak, 2009 15:50  

  • abi negüzel annatmışsın evet yaşadıklarını annıyorum babamda da tümör var hemde büyük ve alınamıyor güya iyi huylu ancak sürekli büyüyo çeşitli tedaviler gördü ancak şuanda tabiri caizse enkaz durumda hipofis adenomu diye geçiyo ancak extradan bide hidrosaferi yani beyinde su toplanması oluşdu şant takıldı ama nafile yani çözüm yok doktorlara hiç güvenim kalmadı tümörü öğreneli
    3 yıl oldu 3 yıldır ağlyoruz ama güçlü olmak lazım hayatın gerçekleri ALLAH büyükdür şüphesiz duaları kabul eden odur geçmiş olsun

    By Anonymous Adsız, at 17 Şubat, 2009 13:24  

  • Arkadaşlar bende 21 yaşındayım hipotiroit hastasıyım ve aynı zamanda hipofiz adenom var dr. benden kortizol testi istedi ve bu testi yaptırmadan önce akşam yatmadan dekort adlı ilaçtan 3 tane içmemi sabah aç karnına kan vermemi söledi bu dekort denilen ilaç hangi tedavilerde kullanılıyo bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN..

    By Anonymous Adsız, at 18 Şubat, 2009 11:56  

  • allah acil sifalar versin herkeze benim erkek arkadasimin beyninde tumor oldugu teapit edildi ve ameliyat oldu iki ay kadar hastanede yatti ama bu sure icinde baya olaylar yasadik tumorun adi pineal bolge tumoru belki burda yazilanlarla ilgisi yok ama yazmak istedim bilgi verirseniz sevinirimde ameliyat olduktan sonra kendini cabuk toparladi fakat beyninde sivi birikmesi oldu drenaj taktilar 13 gun kadar daha sonrasinda sant takma geregi duyuldu ve ufak bir operasyonla sat ta takildi allaha sukur suan cok iyi ama ben cok birsey olacak diye cunku doktoru kotu huylu dedi suan kemoterapi goruo mart ayinda radyoterapiye baslanacak ve dekort adindaki hapi kullancakmis bana az cok bilgi verirseniz cok sevinirim aklimdaki kotu dusuncelerin gitmesini istiyorum

    By Anonymous Adsız, at 24 Şubat, 2009 00:22  

  • butun hastalara acil sifalar diliyorum benimde erkek arkadasimin beyninde tumor oldugu tespit edildi yanliz tumorun pineal bolge tumoru oldugunu bilioyrum isim olarak hangisidir bilmiyorum aralik ayinda hastaneye yatirdilar bir hafta icinde ameliyat oldu ve kisa bir surede kendisini toparladi ameliyattan sonra sivi biriklmesi olucakmi diye takip ettiler ve beyinde sivi birikmesi oldu sonrasinda drenaj taktilar ve 15gun kadar takili durudu drenaji cikardiktan sonra yine bi 10gun kadar oyle beklediler sivi birikmesi oluyordu ve sat takilmasi gerektigini soylediler ve sant takildi ve suan cok iyi allaha sukur taburcuda oldu ama ben yine korkuyorum tekrarlama olurmu diye mart ayinda radyoterayiye baslancak dokturu kemoterapinin faydasini gordugunu soyluyor her 15gunde bir tedavi ivin gidecek simdi igne vuruluyordu ama hap kullancagini soylemisler dekort hapi bu habin zararlari varmidir her tumor hastasi olandami kullanilior yoksa sadece pineal bolege tumorlerindemi kullaniliyor beni blgilendirirseniz cok sevinirim bundan sonra nelere dikkat etmesi lazim yemek konularinda ve diger konularda ins erkek arkadasim hep boyle iyi gider hic bir sorun kalmaz diye umut ediyorum

    By Anonymous Adsız, at 24 Şubat, 2009 16:15  

  • SİZİNLE AYNI KADERİ PAYLAŞIYORUM BABAMDA DA BEYİN TÜMÖRÜ VAR.
    EYLÜL 2007 DE AMELİYAT OLDU SON İKİ AYA KADARDA İYİYDİ TÜMÖRÜNÜN KÖTÜ HUYLU OLMASINA RAĞMEN AMA ŞİMDİ BEYNİNDE ÖDEM OLUŞMASI VAR.SIVININ ALNIMASI GEREKİYOR. ALLAHIM HERKESE ACİL ŞİFALAR VERSİN ÇOK KÖTÜ BİR DURUM

    By Anonymous Adsız, at 22 Nisan, 2009 13:59  

  • mrb ben 15 yaşındayım babamı 8 ay önce kaypettim beyin tümöründen ben inanmıyorum kansere tutulupta iyileşenlere en azından beyin tümörü olanlar babam 1,5 yıl tedavi gördü yurtdışında olsun türkiyede kemoterapi ama hiç iyileşme olmadı yani zaman zaman iyi günleri oldu ama çok düştü sonra Allah'tan ümit kesilmez tabiki ama sadece hastaların ömrünü uzatıyor doktorlar çok ümitlenmeyin diyorum ben ümitsiz ümitli bekledim ama olmadı ...

    By Anonymous Adsız, at 24 Mayıs, 2009 15:33  

  • benım babamada 2 ay once konuldu grade 4...bu arada 3defa uzuntu oldu ve çok kotu oldu babam acıle gıtık beyın ct sı çektıler tumorde buyume olmamaış bu çok ıyı bişi ama 6ay dedıler..aklımdan çıkmıyor gece gunduz yedıgım içtigim hıç bişiin tadı yok ınanın..ama bızde adnan akar (kanser deşifresi) bunların ılacını kullanıyoruz doktorlar şu an hiç bişi yapmadılar ve buyume gorulmedı tek düşüncemız kanserdeşifresi ekıbının ılaçları ınşallah ıyı olacak bız umudumuzu yıtırmedık.herkesın ALLAH yardımcısı olsun yardımlaşalım..

    enesss_83@hotmail.com

    By Anonymous enes, at 15 Temmuz, 2009 02:48  

  • 31 yaşındayım 76 gün önce yine 31 yaşında eşimi bu hastalık yüzünden toprağa verdik...biz savaşı kaybettik...yazdıklarınızı okudukça gözyaşlarım sel oldu inanın...anlıyorum sizi bende yaşadım çok savaştım ama gbm 4 evre denilen hastalık malesef ki yüz güldürmüyor. arkadaşlar allah sabır versin. son 3 ay içler acısı bir durum söz konusu...sonrası da çok zor...allah böyle amansız hastalıklarla düşmanımı bile sınamasın diyorum ama herşey allahtan...sadece sabır dileyebiliyorum...yardımcı olabilmek çok isterim...asuman_dongel@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 11 Ağustos, 2009 17:14  

  • öncelikler herkeze merhaba
    benim 2 senedir ellerimde ve ayaklarımda büyüme şikayetim vardı gözlerimde bir miktar bulanık görüyordu beyin mr'ı cektirdiler hipofiz bezinde tümör var dediler bircok doktor ameliyat olmamı önerdi ama ameliyat olmak istemiyordum Marmara Üniversitesinde Prof Dr Türker KILIC bey bana gamaknife olabilecegimi söyledi ve ertesi gün gammaknife işlemi gercekleşti şimdi hormon sonuclarım cok iyi gözlerim daha iyi görüyor ALLAH hocamızdan ve gamaknife ekibinden razı olsun şimdi daha iyiyim korkulcak hicbisey yok cok kolay bir işlem ordaki insanlar her an size yardımcı oluyorlar Marmara Üniversitesindeki

    By Anonymous Adsız, at 12 Ocak, 2010 19:01  

  • Herkese merhaba.. Yazılanları ağlayarak okudum.Çoksinirbozucu gerçekten insanın çağresiz kalması kadar kötü bir şey yok.Çareislik çok acı birşey elin kolun bağlıdoktorlara bırakıyorsun kendini.Tüm doktorlar için aynı şeyi söyleyemeyeğim tabi ama çoğunlukla türkiyedeki sağlık koşulları yada hasta doktor ilişkilerine şöyle bir bakılacak olursa işin bu tarafı da içler acısı ve ayrıca insanı zedelemekte bu tedavi aşamasında.Benim de 38 uyaşındakı gencecik teyzem hiçbirşeyi yokken bir gün şuur kaybı yaşaması ile acile kaldırıldı ve işte herşey bizim için başladı.En kötüsü sonuç Grade 4 tü ve hemen ameliyata alındı.Ameliyat çok iyi geçti hiçbir iz bırakmadı.Gayet sağlıklı gözüküyordu ve ara sıra geçirdiği nöbetler hariç hala da çok iyi gözüküyor.İlk ameliyattan 8 ay geçtikten sonra ikinci bir tümör belirmesi ile şuan birçok doktorun çok bile yaşamış ameliyata gerek yok bu hastalığın 82 den beri tedavisi bulunamadı denilmesine rağmen haftaya ameliyat olacak.Ameliyattan sonra belli duyulatrın kaybı olabileceği söylendi.Bu bizim için çok acı birşey gencecikkadın ellerimizden kayıp gidiyor.Yeterki yaşasın,yaşatalım diyoruz.Kendisi de sakatlık olmasından dolayı çok korkuyor ve sürekli ağlıyor.Çok zor bir durum herkesi çok iyi anlayabiliyorum ve asıl buraya yazmayı istememin asıl sebebi bitkiciler..Şimdi bende herkes gibi bu hastalık boyunca kendi kendime çeşitli araştırmalar yaptım ve hala da yapıyorum.Bir çare internetten sağdan soldan okuduğum aldığım bilgileri kendimce değerlendiriyorum herkes gibi..Kanserdesifre.com çok dikkatimi çekti.Çünkü yazan insanalr yani bu tedaviden yanıt almış insanlar telefon numaralarını ve röntgen sonuçlarını siteye koymuşlar kanıt oluşturması açısından.İlgincime gitti çünkü çok umutlu gözüküyordu ancak bir yandan da insan tabiki iyi niyetli düşünmüyor.Bizim ülkemizde insanların çaresizlikleri üzerine oyunlar kuran para tuzakları o kadar çok ki..Bu kadar da olmaz dediğimiz ne çok şey yaşadık hepimiz bu ükede.konuyu bir beyin cerrahı arkadaşımla paylaştım ve bana su cevabı verdi.''sen o sitede hiç yanlarına gelip de 2 ay yada 3 ay içerisinde ölen insanlardan bahsettiklerini gördün mü?Onlar daima iyi olnaları söylerler ve hiç o işe bulaşma çünkü tıpta da mucize diyebieceğimiz tedaviye çok iyi karşılık veren hastalar var bu çok normal'' dedi.Dediği gibi sitede olumsuz birşeyden bahsedilmiyor ama bence bu bitkisel tedavi kullanılcaksa bile o kişilerin evine dahi giderek bire bir iyi olmuşinsanları görmek gerekiyr diyorum.Çünkü bu çok ciddi birşey bildiğim kadarıyla bir çok bitkiselci de kemataropi ile birlikte tedavi etmiyor..Bende sizler gibi burdan duygularımı paylaşıp acınıza ortak olmakistedim.Allah hepimize sabır versin çok üzgünüm..

    By Anonymous Adsız, at 08 Şubat, 2010 13:20  

  • Annem gecen hafta beynindeki tumor icin ameliyat oldu ve malesef cok buyuk bir umitle beklememize ragmen patolojisi kotu cikti. GBM teshis koydular. 3cm capindaki tumoru tamamen temizlediklerini soylediler.Onumuzdeki hafta pazartesi gunu standart tedavi olan Radyoterapi + Tamadol kurune baslanmak uzere randevu aldik. Ancak standart tedavinin cok da fazla ise yaramadigini her yerde okuyoruz ve bu sebeple alternatif tedavi arayislarina simdiden basladik. Dr Ziya Ozel` den bahseden arkadaslar olmus. Hatta Gliablastomi teshisinde Ziya Ozel`in verdigi extractlari kullananlarin oldugunu da okudum. Bu alternatif tedavi yontemini kullanip basarili yada basarisiz olan arkadaslardan bildiklerini paylasmalarini cok rica ediyorum. Hayatimda hic bu kadar caresiz kalabilecegimizi hic dusunmemistim. Kadere inaniyoruz ve her seyin Allah(cc) dan geldigine inaniyoruz ama eger disarda bir yerlerde hala ufacik bir umut varsa onu da sonuna kadar takip etmeye haziriz. Herkesin sevdiklerine acil sifalar diliyorum. serthat@gmail.com

    By Blogger Unknown, at 20 Ağustos, 2010 20:56  

  • Allah hepsimize acil sifalar verir insallah.

    By Anonymous Adsız, at 26 Aralık, 2010 22:35  

  • hayat mı bizi sınıyor biz mi hayatı.18 yasndaym.eşim beyin tümörü var 8ay önce tanı kondu.sol yanı hic tutmuyo.tamamen yatağa bağlı.nasıl bi sınavdayız biz allahm.daha iki yıllık evliyim.hayat en büyük acyı verdi bana.glioblastome multiforme tanılı kötü huylu bi tümör.lütfen bana yardmcı oln bilgi vern.allah herkese sabır sağlık versiiinnnnnnnnnnnnn.

    By Anonymous ümran, at 07 Ocak, 2011 22:17  

  • Herkese Merhaba;
    Benimde ablam 40 yaşında GBM Grade 4 hastası. 2kez ameliyat geçirdi. 2.ameliyattan sonra radyoterapi ile birlikte Temodal aldı. Fakat tedaviye cevap vermeyerek konuşurken ağzı yamulmaya ve sağ kolu tutmamaya başladı. Bu şikayetler ile tekrar emar çekildiğinde 2tane 4,5cm 1tane 1cm daha tümör oluştuğu görüldü. Ayrıca tümörlerin uzantıları heryere yayılmış. Şuan kemoterapi alıyor 1.kürün 2.aşaması verildi. Çok hızlı şekilde ilerlediği için heryola başvurmak istiyorum. Bitkisel yollardan bahsedilmiş. Lütfen acil olarak hangi bitkileri nasıl alındığı ve dozları ile birlikte iletebilirseniz çok sevineceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    By Blogger nes, at 27 Şubat, 2011 22:24  

  • 9 yaşında kızım var 6 yıldan bu yana kısa süreli bayılması,kusması bulantısı 2010 yılında ise 4 defa zatürre geçirdik,ayrıca sağ tortikollis ameliyatı yapıldı,astım teşhisi konuldu,mide kanaması geçirdi,endoskopi yapıldı,geniz eti şüphesi ile ameliyat yapıldı.en az beş üniversite hastanesine baş vuruldu.ve hiç birisinden beyin emarı çektirin diye yol gösterilmedi.beş ay önce çekilen beyin emarında beyin sapı tümörü tesbit edildi.şu an şifa arıyoruz.ya kaybedilen zamana ne dersiniz.

    By Anonymous Adsız, at 15 Haziran, 2011 23:30  

  • öncelikle herkese geçmiş olsun. Allahtan acil şifalar dilerim.

    babacıgım 55 yaşında. Hayatı gece kondudan kurtulup 5yıl boyunca annemle evli olduklarını yeni yeni anlayan ve 2.toruna geçen yıl temmuzda sahip olan, torunları yanında olunca hayata daha iyi baglanan bir kişi.

    Biz 03.03.2011 de doktora unutkanlık ve başagrısı ile gittik ve mr-tomogrofi çekildi sag ön lobda 2,5-3cm boyunda kitle var ve ameliyat denildi ve H.Ü. bizi 3 ay boynca oyaladı. Sonunda Ankara Dışkapı SSk dan Hakan beye ulaştık(Hakan beye herşey için teşekkür ediyorum). 20 gün sonra yani 3gün önce pataloji sonucu çıktı ve glioblastoma multiforme derece4 dü. doktora sordugumda dünya başıma yıkıldı ve hiçbiryerim tutmuyor. Bunu anneme babama ablama nasıl paylaşacagımı bilemiyorum. Allahtan ümit kesilmez deyip salı günü rt ve kt ye başlayacagız. Hayatta bizleri nelerin bekledigini bilemiyorum. Bu acıya nasıl dayanırım? ben babamı kaybetmek istemiyorum. Ameliyattan sonra 10yıl gençleşmiş gibi oldu. Hayat dolu birisi oldu. bu sonucu nasıl söylerim. Sen torunun Ata nın büyüdügünü göremiyeceksin nasıl derim. Ogluma bunu aglayarak anlatabiliyorum bir şey anlamadıgı için. Oda ben agladıgım için kötü birşeyler sezinleyip sinirleniyor ve aglıyor.

    bir çıkış yolu varsa dünyanın hangi köşesindeyse sonuna kadar gitmeye hazırız. alpercoskun@yahoo.com

    By Blogger alper coskun, at 16 Haziran, 2011 14:02  

  • merhaba benim 24 yaşındakı abim tam 5 yıldır bu hastalıkla ugraşiyo...ikinci ameliyatını 2 hafta önce oldu...ama doktoru en fazla 18 ay yaşar dedi..tabiki kısmet..Allah bilir..ama hiç bişey yapamamk insanı kahrediyo...daha çok genç...dualarınızı eksik etmeyinnnn

    By Anonymous Adsız, at 02 Ağustos, 2011 11:40  

  • merhaba benim 24 yaşındakı abim tam 5 yıldır bu hastalıkla ugraşiyo...ikinci ameliyatını 2 hafta önce oldu...ama doktoru en fazla 18 ay yaşar dedi..tabiki kısmet..Allah bilir..ama hiç bişey yapamamk insanı kahrediyo...daha çok genç...dualarınızı eksik etmeyinnnn

    By Anonymous Adsız, at 02 Ağustos, 2011 11:42  

  • Benimde annem 67 yaşında GBM Grade 4 hastası. 1 kez ameliyat geçirdi. sonra 6a hafta radyoterapi ile birlikte Temodal aldı. çekilen MR sonucu tümörün bütün beyne yayılmış olduğu, yani herşeye hazır olmamız söylendi, bu arada temodal 240mg başlattı, günlük ve 5 gün boyunca, 14.ve sonraki 7.gün hemogram değerlerine bakılcak, ona göre kendilerini bilgilendirecekmişiz.

    bu arada daha önceden birielri vasıtası ile tanıdığım bitkisel tedavi uygulayan bir şahısla irtibatlıyım, gelinen noktada enson temodalın yanında 1 aylık kürler halinde 4 ay olmak üzere bitkisel tedaviye başalayacağız. benim talebim şu: temodal denen hiçbir faydası olmayan ilaçları bırakıp tamamen bitkisel tedaviye devam etmek istiyorum. madem hastaya 4 aylık ek bir ömür vermekten başka bir faydası yoksa hiç kullanma daha iyi değil mi yanlışmı düşünüyorum acaba. lütfen görüşlerinizi paylaşırmısınız mailim: lawyer2570@gmail.com
    bütün hastalara allah şifa versin. arkadaşlar son notum, hastaların neleri yememesi gerektiğine riayet edelim. çünkü tümör yediğimiz o besinlerden nemalanıyormuş. onlar tümörün büyümesini sağlıyormuş, tedavi sürecinde atlanmamaıs gereken hususlar.

    By Anonymous mehmet, at 24 Kasım, 2011 16:41  

  • öncelikle herkese çok çok geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. bende sizler gibi ailemde birçok kanser vakasıyla malesef yakınlarımı kaybettim. Annemi siroz ve k.ciğer kanseri teşhisi ile kaybettim. 2007 nisan ayında hepatoma ameliyatı oldu. k.ciğerin 4/3 alındı.dr. 6 ay 1 yıl yaşar dedi.KT veya RT almasını önermedi.Çok da doğru bi karardı. KT ve RT hastayı ve hasta yakınlarını fazlasıyla hırpalıyo, yaşam sürecini uzatmak adına hastanın yaşam kalitesi düşüyor. Gerçi her hasta ve hastalık için bu söylenemez ama en azından sonucu belli hastalıklar için söylenebilir. eger hastanın durumu ortadaysa ki; doktorların çoğu ortalama ne kadar yaşayabileceği hakkında bi öngörü sunabiliyorlar, bu durumda hastayı hastanelerde KT veya RT eziyetine sokmaktansa, hastanın ağrısını dindirici ilaçlarla hastanın son dönemlerini evinde sevdikleriyle birlikte geçirmesini daha doğru buluyorum. doktor değilim bunu önermem doğru değil. Bu benim şahsi fikrim tabikide.fakat şunu söylemeliyimki malesef bu hastalık insan vucudunda bi defa çıkınca geriye dönüşü yok, belki içinizdeki bazı insanlar bana kızacak bunu yazdığım için ama bazı gerçekleride kabullenmek gerekiyor :(((( Sizlere ve hastalarınıza sağlıklı günler diliyorum.

    By Anonymous Adsız, at 19 Ocak, 2012 15:41  

  • s.alyküm öncellikle yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı, tedavi görenlerede acil şialar diliyorum...
    Benimde kardeşim 17 yaşında, sağ tarafi tutmuyo,konuşmasında sorun var, doktorlarda tedavye cevap vermiyoo diyolar, cok caresiz haldeyz özellikle annem babam resmen onunla birlikte eriyp gidiyolar...
    bi dokturdan kaplumbağa tavsiyesi aldık oda bi etki göstermedi tek caremiz artık allah lüütfen birileri şöyle sağlam dürüst bi doktur önersn,
    haaa iyileşir, iyileşmez oonu yüce yaradan bilir maksat yarn öbür gün allah korusun cocuğa bi şeyler olduğunda içimzde kalmasın onu her yere bütün dokturlara götürmek istiyruz...
    önceden cokk iyidi, hatta lavaboya kendisi gidip kendisi gelebiliyodu ama van depremnden sonra cocuk alt üst oldu hem psikoloji sorun,hem korku caresizlk yani kısaca herşeyi o depremden gördükten sonra dünyası yıkıldı lütfen bi tavsiyeniz varsa bize bildirin şimdiden cok tşk...
    allah sizden razı olsun...
    tüm hastalarımıza acil şifalar versin cook zor gercekten......

    By Anonymous savaş., at 26 Ocak, 2012 15:54  

  • Merhaba
    öncelikle tüm hastalara acil şifalar diliyorum..Çok faydalı bir blok olduğuna inanıyorum emeği geçen kişi veya kişilere teşekkür ederim...
    yazıların hemen hemen hepsi hasta yakınları tarafından yazılmış Allah yardımcıları olsun, bazen düşünüyorumda acaba hasta olmak mı kötü? hasta yakını olmak mı? Bende glial tümör teşhisi konulmuş bir hastayım..yaklaşık 4 ay önce teşhis konuldu glial II yönünde ama tabiki kesin tanı biyopsi veya ameliyatla ortaya çıkacak, tümörüm 6x6x7 cm, ayrıca 3 cm çapında da memenjiom var, sol frontal lopta, ilk zamanlar bir an önce ameliyat olmak için uğraştıysamda ocağın ilk haftasına ameliyat tarihi almıştım, bu arada alternatif tedavileride araştırıyordum , bitkisel tedaviler bana alerji yaptı,bu arada nöbet geçirmeme engel olacak antiepileptik ilaçlarda alerji yapmıştı, sonra biyoenerji üzerine araştırmalar yaparken bir doktorla tanıştım, bir kaç kanser hastası üzerine çalışmaları olmuş ve başarılı olmuşlar ama beyin tümörü üzerine henüz bir çalışması yok,ve ben ameliyat tarihine kadar(15 gün vardı)seans almaya karar verdim, ve bir hafta içerisinde şikayetlerim %80 oranında azalmıştı, bir ay denemeye karar verdim ve 1 ay sonraki MR sonuçlarım tümörde yarım cm lik küçülme olduğu yönündeydi, şu an 2. ayımdayım ve 10 gün sonra 2. MR ı çektireceğim inşallah sonuçlar yüz güldürücü olur..

    By Blogger ongun, at 16 Şubat, 2012 02:48  

  • Benim babam daha yeni ameliyat oldu bu illet hastaliktan yani giloblastom 4.cü derece yapilacak bir sey olmadigini söylüyorlar onu cok seviyorum babami kaybetmek istemiyorum nasil bir imtihandir bilmiyorum ama Allah,im babama biraz daha bizimle olmasini kismet ben ona doyamadim, cok zor bir sürecten geciyoruz iki aylik ömrü kaldgini söylüyorlar buna inanmak istemiyorum.

    By Anonymous Adsız, at 24 Şubat, 2012 17:51  

  • evet bizde savaşı kaybettik..rabbim bu durumda olan tüm hastalara acil şifalar nasip etsn..çokk acı ama 24 yaşımda daha hayatının baharında ve hayelleri olan bi gençti abimmm...yenildi yenildik..inşallah kazananlar olurda bizde seviniriz..24 kasım 2011 sabah saat 7 30 savaş bitti..mağlup olduk biz...acımız o kadar büyük kii.ne anlatılacak ne yaşanacak bi acı...yapmanız gereken tek şey sevginizi eksik etmeyn hastalarınıza...siyaz

    By Anonymous Adsız, at 26 Şubat, 2012 20:06  

  • biz kaybettik savaşı..umarım sizler kazanırsınız..24 yaşındaki abimi canımı dostumu her şeyimi topragın bağrına bıraktım..umarım siz kazanırsınız savaşı...tek tavsiye üzmeyn onları..hep sevin

    By Anonymous Adsız, at 04 Mart, 2012 20:12  

  • 15 nisan 2011 benim hayatımın değiştiği gündü. Buraya yazmayı bilmiyordum gerçi bırakın yazmayı nefes alamıyorsunuz. Babamda nisan başında kelime unutma olmaya başladı. Kendisi ısrarla bende bir şey var diyordu. O dönemde kendisi psikoloğa gitmiş doktor bir de mr çektirin demiş, gerçi bir şey yoktur ama yinede çektirelim demiş. İşte o dönemde mr çektirdik ve beyinde 5 cm lik bir kitle saptandı. Hemen ameliyat edildi ama maalesef ameliyat sonrası ödem oluştu. Ameliyattan çıktığındaki aslan oğlum sözleri son duyduğum kelimeler oldu. Şu anda bile zor tutuyorum kendimi. Herşeyi sil baştan yaşamak. Biz acıbademde bir kemoterapi tedavisi için doktorla görüştük tek söylediği hiç şansınız yok olmuştu. Teşhis glioblastoma grade 4. Şu ana kadar kurtulan yok bu kesin. Doktor öyle söylediğinde çok kızmıştım ama bunu yaşayan biri olarak söylemek istiyorum maalesef sonuç belli kader arkadaşlarım. Sadece mümkün olduğunca çok vakit geçirin ve onlara çok iyi bakın bol bol dua edin. Allah hepsi için en hayırlısını versin, ölenlere de rahmet eylesin günahlarına affetsin. Valla bu hastalık gerçekten zor bir sınav ihşallah onların ahiret hayatlarında çok faydalı olur hep beraber bunu düşünelim aksi takdirde işin içinden çıkamıyorsunuz…
    Bundan sonrası içinde hayata devam edelim… Bende şunu isterim aslında hep beraber bir araya gelip bir yemek yense konuşulsa ne güzel olur değil mi?

    By Blogger ttquattro, at 11 Nisan, 2012 14:41  

  • yorumsuz

    By Blogger su, at 07 Mayıs, 2012 00:00  

  • Merhabalar benim eşimin babası glioblastom evre 4 beyin tümörü teşisi kondu 24 nisan 2012 tarihinde bize hemen alınması gerektiğini söylediler teşisden hemen 2gün sonra tümörü aldırdık fakat 20 gün sonra ışın tedavisine başlamadan tekrar MR çektirdik tümör tekrar 3cm olarak karşımıza çıktı.biz 18.05.2012 ışın tedavisine başladık hasatanı genel durumu çok iyiydi09.06.2012 tarihinde hasta birden rahatsızlandı ve bilinci kapandı.şu an yoğun bakımda sürekli uyutuluyor doktorun söylediği hastanın beyin sapında ödem olduğunu söylediler.ve yavaş yavaş beyin ölümünün olacagını söylüyorlar yapacak bir şeyin olmadığını söylüyorlar.bu süce gelinceye kadar son 6 gün içinde baş ağrısı görmede bozukluk denge kaybı aşırı sinirli oluyordu.bizim hastamıza kortizon vermediler tedavi sırasında.eger kortizon verselerdi ödemin oluşmasını önlerlerdi fakat bu hastalığın tedavi sanırım yok sadece değişik hastalara değşik tedavi yöntemleri uyguluyorlar sadece deneme yanılma yolu ile en iyi tedavi yöntemini araştırıyorlar belki bizim hastamız yarın ölecek.tşk. ederim

    By Anonymous Adsız, at 11 Haziran, 2012 00:15  

  • bende eşimi 2007 de kaybettim aynı hastalıktan sizlerin yazmış olduğu bütün tedaviler ve ilaçlar kullanıldı hatta dahada fazlaları bütün ülkeleri aradık yeni çıkmış biyolojik ilaçlar bile getirttik tedaviyi yapan doktor bu konuda uzman ve isim yapmış biri bitkisel tedavilerde yapıldı yani yapılması gereken her şey yapıldı ama iki sene yaşatabildik tedaviyi yapan doktor amerika başkanı bile olsaydı bundan fazlası yapılamazdı bu hastalıktan kurtulan yok dedi gerçektende yok çok araştırdık yurt dışında bir çok hastaneyle görüştük hep aynı cevapla karşılaştık yok yok yok üzgünüm bunları yazmak istemezdim ama aynı yollardan bende geçtim bu hastalığın tedavisi çok pahalı ama kurtulan yok 2 seneden fazla yaşayan olmamış..bize söylenen bu araştırdığımızda bunun doğru oldugunu gördük ne yazıkki arkadaşlar allah yardımcınız olsun..dualarım sizinle...

    By Anonymous Adsız, at 20 Temmuz, 2012 00:58  

  • Mrb benim annemede 18 ay önce grade 4 teşhisi kondu.1.5aya kadar herşey yolundaydı fakat tümörün büyümesi ve farklı yerlerde çıkması üzerine yarın tekrar ameliyat olacak.çok zor bi hastalık.allah tüm hastalara acil sifalar verir inşallah.umudunuz yitirmeyin güçlü olun.bilgi almak isteyen olursa bana ulaşabilir.gulselcuk86@hotmail. Com

    By Anonymous Adsız, at 23 Temmuz, 2012 02:14  

  • HERKESE GEÇMİŞ OLSUN VEFAT EDENLERE ALLAH HUR İÇİNDE YATIRSIN :BEN ANNEMİ GEÇEN SENE BU HASTALIKTAN KAYBETTİM 2009 DA TEŞHİS KONULDU AMELİYAT IŞIN TEDAVİSİ TEMODAL 6 AY VE DURUMU O KADAR İYİDİ Kİ BEN MUTLULUKTAN UÇUYORDUK Kİ..ANNEMİN DUTUMU AĞRLAŞTI VE DOKTORLAR YAPABİLECK BİŞEY YOK DEDİLER DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR MİSALİ DEKORT VERDİM BİRAZ DÜZELMİŞTİ DEKORTU HİÇ KESMEDİM ONUNLA BİRLİKTE İDRAR SÖKTÜRÜCÜ DERKEN DURUMU İYİCE AĞRLAŞTI VE..26 EYLÜLDE EN SEVDİĞİM MEVSİMDE ANNECİĞİMİ KAYBETTİM SAVAŞI KAYBETTİM FAKAT BENİM KENDİMİ SUÇLAMAM KENDİMLE HESAPLAŞMAM BİTMEDİ PSİKOLOĞA GİTMEYİ DÜŞÜNDÜM İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM GEREKENİ YAPTIM MI O DEKORTU DOĞRU VERDİM Mİ DESALI İDRAR SÖKTÜRÜCÜ YÜ DOĞRU VERDİM Mİ DERKEN İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM NERDEYSE ANNEMİN ÖLÜMÜNDEN KENDİMİ SORUMLU TUTUYORUM HA.. ASIL SORUMLU BURDA AİLE HEKİMİDİR BEN SAĞLIK OCAĞNA İLAÇ YAZDIRMAYA GİTTİĞİMDE DURUMU HEP İZAH EDERKEN "VER İLACI" DEYİP GEÇİŞTİRDİ BENİM TAVSİYEM VE ANLADIĞIM AKDARIYLA BU HASTALIKTA YANİ KÖTÜ HUYLÜ BEYİN TÜMRNDA AMELİYAT BELKİ AMA O TEMODAL HATTA IŞIN TEDAVİSİ BİLE ÇOK YARARSIZ BU TEMODAL BENCE DENEME AŞAMASINDA ANNECİĞİM YAKLAŞIK İKİ SENE YŞAD SON 8 AY DA KÖTÜYDÜ 2 AY DA YATALAK İÇİMDE HEP BİR ACABA KALDI LÜTFEN SİZ DE BANA BİRŞEYLER TAVSİYE EDİN TEKRAR HERKESE GEÇMİŞ OLSUN VE DE SON OLARAK BU BİR SAVAŞ SA EĞER MALESEF KAZANILMIYOR ..ŞİMDİLİK.

    By Anonymous Adsız, at 24 Temmuz, 2012 02:05  

  • yorumum adsız diye geçti ismim zehra bozkurt yelbar.zeh@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 24 Temmuz, 2012 02:08  

  • arkadaşlar allah sabırlar ve şifalar versin bir hafta oldu ablama teşhis koyulalı ve şimdi ameliyatımz da oldu patoleji sonucunu beklemekteyiz ama şimdi bi umut la blogtakı yazıları incelerken hiç olumlu bi yazı yada hastalığı yenen olmaması ben yıktı ama biz bu hastalığı YENECEĞİZ ve sizlerede burdan bildireceğim allahım hastalığı verdiyse şifasını da vermiştir umudumuz on ana kadar sürücek buna yurekten inanıyoruz YA KAYYUM YA HAYYUM ALLAH BİZ KULLARIYLA OLSUN

    By Blogger Unknown, at 31 Temmuz, 2012 18:21  

  • iyi günler, pzt günü babama yüksek gradeli gbm teşhisi kondu, gittiğimiz prof ameliyet tavsiye etmedi ve doğrudan radyoterapiye başlanacağını bildirdi, bu sırada internet sitelerini araştırmaya başladım, sık sık bitkisel tedavilerden bahsedildiğini görüyorum, bahsedilen bu bitkisel tedaviler nelerdir, ayrıca internette kanser deşifre ekibinin sitesibe ulaştım, yarın onlarla görüşeceğim, bu kişilerden bitkisel tedavi alan oldu mu, sonuçları nasıl oldu, mail adresim blue_crescent84@yahoo.com, lütfen bilgi ve deneyimlerinizi esirgemeyin, herkese acil şifalar dilerim.

    By Anonymous Adsız, at 16 Ağustos, 2012 17:12  

  • kimsenin umudunu kırmak istemem ama ölüm bu hastalığın en güzel çaresi. bende babamı 2010 senesinde gbm grade 4 beyin tümürü nedeniyle kaybettim. bu tümürün kesinlikle tedavisi yok ve teşhis konulduktan sonra hastayı kaybetme süreci çok kısa ve çok sıkıntılı geçiyor. kesinlikle hastaya kemoterepi verilmesini tafsiye etmiyorum, herhangi bir bitkisel karışımlada tedavisi yok, hastayı yormanın anlamı yok. ameliyat hastaya sadece 3-4 ay gibi bir süre kazandırıyor. Tafsiyem daha önce bu hastalığı başından geçen bir aileden süreçle ilgili bilgi almalarıdır çünkü hastada çok büyük kişik değişiklikleri oluyor. prometeusxxx@hotmail.de

    By Anonymous Adsız, at 06 Eylül, 2012 10:31  

  • Benim abim şu anda bu hastalığa yakalandı ameliyat oldu iyi durımda beynindeki bütün tümörleri temizlediğini doktor söylemiş radyoterapiye girecek yakında fakat sonrasından korkuyoruz. Lütfen bu hastalıktan iyileşen varsa aşağıdaki maile yazsın ve bilgi versin çok zor durumdayız daha 35 yaşlarında bir çocuğu var çok kötü durumdayız.Allah bütün hasta olanlara ve yakınlarına yardım etsin.hmyakut@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 07 Eylül, 2012 13:40  

  • Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.. benim de nişanlıma gbm4 teşhisi kondu arkadaşlar. 1 ay önce epileptik bayılma sonrasında ortaya çıktı tüm bunlar.. ameliyat başarılı ama sonrasında Allaha tevekkül etmekten başka bir çare yok.. bir çaresi olduğunu bilen varsa lütfen Allah rızası için paylaşsın.. 1 hafta sonra kemoterapi başlıyor bu arada bizde faydalı olduğunu duyduğumuz ne varsa veriyoruz destekleyici olması açısından.. keten tohumu ısırgan tohumu polen ve japonyadan getirttiğim bir mantar türünden elde edilmiş haplar (AHCC Kinoko Gold)bağışıklık sistemini güçlendirmesi açıısından faydalı olacağını düşünüyoruz.. lütfen bilgisi deneyimi olan varsa paylaşsın. Allah rızası için..

    By Anonymous Adsız, at 30 Ekim, 2012 15:59  

  • Merhabalar, benim anneanneme de ağustos 2012'de beyin tümörü teşhisi konuldu konulur konulmaz dekort almaya başladı. Daha sonra ameliyatı oldu ve patolojide gbm evre4 çıktı. Doktor bize 75 yaşındaki bir hastayı kesinlikle yormamamızı kemoterapi de daha büyük zorluklar yaşayacağımızı söyledi. Ananem yürümekte kronik olarak sıkıntı çekiyordu bu yüzden normal yaşantısında zorlanıyordu. Bu hastalık beynin sağ kısmında yer alınca konuşma ve hareket motor merkezine yakın olduğu bildirildi. Sonra gelişmeleri biz de gördük sol tarafı tutmaz oldu. Konuşmalarından birşey anlaşılmaz duruma geldi. Epdantoin(nöbet),kordexa(kortizon) ilaçlarını alıyor. Ancak geçirdiği sinir krizleri,bağırması ve taşkınlık yapmasından ötürü, önce atarax sonra passifflora kullandık ama yeterli olmadı. En son doktora gittik durumu izah ettik ve novalgin ampul ile largactil(sakinleştirici) verdi. Şimdi onları kullanıyoruz yine ilacın etkisi olmazsa bağırıyor ve sürekli halisülasyon görüyor. Dediklerinden birşey anlaşılmıyor sadece isimleri anlayabiliyosunuz. 3.5 aydır ben bakıyorum torunu olarak ne zorluklar çektiğimi bilemezsiniz. Artık Allah çektirmesin kurtarsın diyorum. Engin MERMER

    By Anonymous Adsız, at 14 Kasım, 2012 14:31  

  • Arkadaslar merhaba
    Babamin hastaligini dusmesi sonucu ogrendik.Mart ayinda Uludag universitesine yatirdik.Rutin islemler sonucunda ameliyat gunu geldi.Cerrah (ahmet kibar)ameliyatin 6 saat kadar surecegini soyledi ama 2 saat sonra ameliyat bitti.
    Doktor yorumu:Hic ugrastirmadi tek parca olarak bi kerede aldim.kesin iyi huylu.cok temiz.dedi.
    Ama patoloji oyle demedi.GBM4
    Tanidiklar araciligi ile tumoru aldim ve Acibadem universitesi og. gorevlisi Aydin Sav hocaya goturdum.Kendisi kotu huylu ama okadarda degil dedi ve 3.evre tanisi koydu.
    Babam su anda kemoterapiye devam ediyor.6.ay mr sonucuda temiz cikti.
    Tek istegim onunla daha fazla zaman gecirip emaneti gec vermek.
    Sakina umudunuzu kesmeyin.unutmayin dunya dualar uzerine kuruldu.Dua edin.Allah sifasini verir.

    By Anonymous Adsız, at 18 Kasım, 2012 13:13  

  • benim de annem 15 gün önce beyin tümöründen ameliyat oldu. patoloji
    sonucu 4. derece kötü huylu , doktorlar tedavi var ama sonuç alınamıyor yani çaresi yok diyorlar. bu tür hastalıktan kurtulan varmı varsa lütfen bana ulassin

    nedney_@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 30 Kasım, 2012 18:26  

  • öncelikle herkese geçmiş olsun allah şifa versin benim babamda gbm hastası henüz 45 yaşında zor oldugunu biliyoruz ve en doğrusu durumu bastan kabullenmek kim ister ki babasını kaybetmek ..ve insan soruyor bazen neden biz neden bnm babam diye fakat çözüm yok doğru olan elimizden geleni yapmak doğru ve sade bir tedavi yötemi belirlemek doktorumuza inanmak hep beraber bu işle başa çıkıcaz demek ve asla ümit kesmemek ..unutmayın ki gün doğmadan neler doğarmış.. sevgi ve umutlarla kalın.

    By Anonymous Adsız, at 09 Şubat, 2013 01:58  

  • Benim abim 2012 Ramazan bayramından sonra ameliyat oldu.Yani aşağı yukarı 7 aydır ameliyat oldu.Ameliyattan 1,5 ay sonra kötüleşti.Resmen yatalak haline geldi. Bilinci kayboldu.Fiziki durumu kötüleşti. Şuanda 2 aydır Dr Ziya Özelin Anvirzel İlacını kullanıyoruz gözlerindeki poblemden başka problemi fiziki olarak gayet iyi çok memnun kaldık gerçekten ilaçtan.Gözlerindeki problem olmasa kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayacak kadar iyi. İlacı bilgileri Web adresi:http://www.saludintegral.hn/ egutierrez@neriumbiotech.com amacım sadece yardımcı olmak.Biz abim için kulandık çok memnun kaldık. Sonra ne olur Allah bilir fakat şuanda abim eskisine nispeten çok iyi.Not olarak her hastalığın derecesi ve ilacın ne kadar fayda sağlayacağını bilemiyorum. Dediğim gibi biz faydasını gördük. Allah herkesin yardımcısı olsun. Eğer sorunuz olursa mail adresim:hmyakut@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 06 Mart, 2013 14:52  

  • bizde aynı hastalığın pençesindeyiz. acaba sona mı geldik. hastamız artık sadece nefes alıp veriyor? bu durumda ne kadar yaşar bilen var mı?

    By Blogger esrakilic, at 07 Mart, 2013 11:17  

  • bizim hastamız şuan sadece nefes alıp veriyo. ne kadr yaşar bu şekilde?

    By Blogger esrakilic, at 07 Mart, 2013 11:18  

  • anvirzele nasıl ulaştınız? dozunu nasıl ayarladınız? bilgi verirseniz çok sevinirim. erkek kardeşim için savaşıyorum

    By Anonymous Adsız, at 15 Nisan, 2013 11:29  

  • 26yasindayim 20senedir babamin beyninde ugur var ve bir nobetle basladi hersey aslinda ilk basta ilacla gidebilcek bsydi hala yasamasindan bunu anliorum ilk cengiz kudaya giiti ve babami ameliat etti babam senelerce ilac kulandi ve daha sora dunyanin en buyuk beyin cer.gazi yasargil surekli abd giiti geldi gazi hoca senelerce ilgilendi babamla babam senelerce cekti bunu ve bi nobetle cinet ani ile bir cinayet isledi ve hapise girdi hapistede 8sene yasadi bunu 2004te 2.ameliyatini gazi yasargille yapti isin tedavisi kemotrapi gordukten sora ameliyat guzel gecti babam 6sene daha mucadele eti isinla ilacla taki gecen sene artik zorlasti uyusmalar oldu vucutta ve gazi yasargil istanbul yeditepede ugur tureyi onerdi ve eylul 2012de ameliat oldu 3.ameliyatini oda basarili gecti hayattaydi 3.amelyat oncesi sol tarafina felc geldi ameliyattan sora duzeldi fakat ayaga kalkmasi dinc olmasi araba dahi kulanmasi 6ay kadar kisa surdu ben istanbulda yasiorum babam batmanda 3ay once babamdan bi tel ve gazi hocaaya durumunu anlatio ve ugura kontrole gelmesini soledi babam atladi geldi ugur ture iisin sana bi ilac vervem dedi ve saglik bakanligindan gelio gelmesi 10gunu buldu ilac adini unutum ama akilli ilac diolar serumla 15gunde bir uygulanio babam mutlu sekilde dondu ugur turenin iisin demesi ile dondu ve 15gun icinde babami hastaneye kaldirdilar kusmalar basladi ayaklar tekrar felc hemen atladim giitim ugur ture yardim et dedim ameliat et gene yapabilcek bsyim yok alamam ameliata dedi odem ve tumor yayildi dedi delip odemi azaltcaklardo ama yapmadik atladip giitim ole caresiz giitimki batmanda sartlardan kotu bierde hastanede ozel ucakla getirebilcek kadar buyuk gucum olfu halde getrtemedim ugur bey ben bsy yapamam orda yapilan verilen ilaclari vercem sdc daha konforlu yerde olur siz bilirsiniz dedi batmanda ki doktoru sorumluluk almam isterseniz alin babanizi dedi alamadim yardimla bike tuvalete zor gidiodu nasil binsin ucaga ve oo saglik bakanligindaki ilac uygulandi batmanda babam ii olmaya baslado aslinda moral cok onemli bu durumda bizleri gormeside ona guc verdi babam taburcu oldu ve sora donduk istanbula simdi tam biz doneli 1ay oldu babam suan cok kotu artik konusamior yemek yiemior yutkunamiyor yuzu sis bi gozu kapali ben simdi napicam bi umut yokkmu dunyanin en iyi doktorlari bile ariorum acmio suan ole durumdaim bu sekilde olan varmi olumu yaklastimi artik bsy din bana lutfen biiti artik deme bu artik olum belirtileri deme bir mucize imkansiz dimi olucek artik babam dimi imkansiz yani dr.ler bile konusmuo nolcak bu akkkili ilac kulannan oldumu bia tterapimi ne diolar neolur buna bi cvp yazin ben napcam siladogu@hotmail.com mail adresim

    By Anonymous Adsız, at 23 Mayıs, 2013 13:29  

  • Merhaba
    En son mesajımı 06 Mart, 2013 tarihinde atmıştım. Benim abim GBM hastası 4 dereceden biz 15 gün önce MR çektirdik. 2 beyin cerrahına 1 radyoloji doktoruna Mr sonuçlarını gösterdik ciddi derecede azaldığını söylediler. Benim parayla pulla işim yok reklamda yapmıyorum. Tek isteğim biz bu ilacı bulana kadar hastamız için çok acılar çektik. Bu ilacı kullandıktan sonra abimin acıları azalınca ve bizim acılarımızda azaldı. Şu an sadece gözlerinde problem var ve fiziki olarak gayet iyi. İlacı bilgileri Web adresi:http://www.saludintegral.hn/ egutierrez@neriumbiotech.com amacım sadece yardımcı olmak. İstanbul da danışmanlık şirketi kuruldu.Phone: +90 216 478 2171mail: sertan@edta.com

    By Anonymous Adsız, at 23 Mayıs, 2013 15:00  

  • Öncelikle herkeze geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin yakınlarını kaybedenlerede Allah sabır versin
    Benim babamada 200 ocak ayında glial beyin tümörü grade3 teşhisi konuldu bizde çok gezdik sal tarafının 4/3 ünü kapladığı için ameliyat önermediler.Yıllardır sadece depakin 500 mg nöbet önleyici hap kullanıyoruz.Allaha şükür hala sağ ama sanırım son döneme girdik artık bilinci gidip geliyor.altını bezliyoruz ama maaşallah hala ayakta ve öenmli olan bizi tanıyor.ama bundan sonra ne olacak hangi aşamalar var bilmiyoruz.çok zayıfladı gün geçtikçe gözümüzün önünde eriyor çaresizlik çok zor Rabbim babamın ve onun gibi olanların yardımcısı olsun.Bundan sonra hastalığın aşamaları hakkında bilgisi olan varsa lütfen bizimle paylaşsın teşekkürler.

    By Anonymous Adsız, at 21 Haziran, 2013 01:41  

  • hepinize acil şifalar arkadaşlar hastalar ve hasta yakınları... babamı yaklasık 5 ay once kaybettim hiç birşeyi yoktu 48 yasındaydı hayet dinçti spor yapardı mac yapardı halı sahalarda bızle beraber arkadas gıbıydık adeta son zamanlarda sag tarfta agzında uyusma oldugunu soluodu hep doktra gtmeyı planlıyoduk ..bunun uzerne bır gun halısaha macı yaparken kafasına top geldı bnde bsy oldumu dıyınce yok der gbı kafa salladı daha sora hc konusmadgn ı farkettm ve soru sorucna ben konusamadıgnı farkettm yarım yamalak cıkıodu kelımeler o an kı durumu tarıf bıle edemem sızlere korkumu duygularımı... acıle gttık bı kac fılm cekıldı carsamba gununune emar verıldı babam ertesı gune bıras daha ıyı oldu konusması bozuktu ama o ana göre ıyıdı fakat sag tarafının uyusutgnu soluodu hep ve babmın yuruysunun degstgnı gçrdukce ben de erıodum uzuntuden.. babam carsambyı beklemedn salı gnu sonuclarını almıs ve beyın tumoru tespit edılmıs... bunu bana anlttgı o dakıkaları hayattmdan cıkarmak ıstyrm o an babamın karsısında dımdık durdum aglamamk ıcın herseyı yaptm basardmda bunu ama ıcımden gecenlerı bu sayfadakı herkez cok ıyı bılır... ılk b ı doktra gttık hep beraber odadaydık konusuldu amlyt faaln dıe daha sora babam bı ara dısarı cıktgnda doktrn bana babanz 2014 yılını kesınlıkle göremez bu tömor maksımıum 6 ay yasatr demesı ve 30 sanıye sora babamn odaya grmesı benım ona bu olayı hısstertrmek ıcın verdgm mucadele ... cok zor arkadaslar cok zorr. gba multıform grade 4 oldugunu soledıler... nurcan ozdamar ozel ege saglık hastaesnde amelyt ettı bababmı mecburen son care olarak.. yuruyerek gırdgı hastaneden babam konusarrak benı operek sarılarakk gırdgı amlıyattan sag tarafı komple felc olarak cıktı ( yuzu dahıl sadece sol tarafnı oynatıodu ) ve amlytattan sora bır daha hıc konuasamadı =(((.... bana bıdahaa oglumm dıyemedı.... ılk zamanlar ıyıye dgru gttı moralı falan ama 20.gunu kotulesmeyee basladı nobetler gecrmeye basladıı.. ve malesfkı 22 ocak sabahaa karsı saat 5 te hayata gözlerını yumdu bu arada bnmde 17 ocak dogum gunum...bundan 24 sene once benım dogcagm ıcın heyecandan yerınde duramayan babacgm bıtanem benm 24 sene sonra dogum gunumden 5 gun sonra vefat etti.... arkadslar bunu yazarken bılee hıckıra hıckıra aglıyorum allah kımsenn basına bu hastalıgı vermesın.. eger yakınınz basına gelırsede sızden tek rıcam cok cok ıyı arastrn dırek kapalı gozle amelıyatı kabul etmeyın para tuzagı cok var bızde onun mu kurbanı olduk bılmıorum ama yuce rabbım herseyı goruyo hepnızıın yardımcısı olsun.... bana ulasmak ıstersenız bu hastalıkta deneyımlerımı sızlerle seve seve paylasmk ısterım ben ızmırde yasıyorum ulasım adresım tolgakorkmaz1989@gmail.com allaha emanet olun..

    By Blogger Unknown, at 29 Haziran, 2013 03:57  

  • arkadaşlar, herkese geçmiş olsun. ben doktorum, ama benim araştırma ve soruşturmalarım sonucunda çözüm bitkisel denemek gibi.
    sizden ricam şu : ameliyat veya diğer tedavileri deneyip de iyi ki yaptırdık diyen var mı ??
    ya da keşke hiç ellettirmesek diyen ?
    yoksa ben de babamı ellemeyip, ellettirmeyip öyle mi takip etsem ?
    drotopuz@yahoo.com

    By Anonymous Adsız, at 17 Eylül, 2013 10:38  

  • Yaklasik 2bucuk sene evvel bir abimi bu hastaliktan kaybettik.doktorlarin en fazla 3 ay yasar dedigi abim,10 sene yasadi.34 yasinda bir genci arkasinda iki evlatla kaybetmek cok zor.Fakat doktorlarin verdikleri süre sizi umutsuzluga sürüklemesin.Abime 10 yil Allahin bir hediyesiydi.
    Simdi diger abimde ayni hastalikla savasiyor.Büyük abim icmedigi bitki yoktu ama su bitkicilere inanmayin!! bagisiklik sistemini güclendirmek icin vs alinan,icilen seylere eyvallah ama hastanizi iyi edecegiz diye milyarlari ceplerine indirenlerin cezasini Allah versin.
    Simdi abimin tümörü ameliyat edilemeyecek bir yerde oldugu icin gamma knife ve kemoterapi bir arada görecek.Hasta yakini olmak,gözünün önünde bir bedenin erimesi.. dayanmak cok zor...Allah herkese sabir ve sifa versin..Cennette bulustursun insallah

    By Anonymous Adsız, at 25 Aralık, 2013 20:53  

  • Ameliyat çözüm değil gama knife uygulanabiliyorsa deneyin 3 cm altında olan tumorlere yapıyorlar ama bıçak deymesin bir kere on yılda 1.5 yada 2 cm olan tümör 6 ayda sonraki ameliyata iki ayda sonrasında bir ayda aynı seviyeye geldi.Son ameliyata 4 ay bekledik tedavi uygulandi 8 cm olmuştu bizde iki yıldır ablam için savaşıyoruz. Hiç bir tedavi çözüm değil hastanın yaşam kalitesini düşürmeden başka ise yaramıyor Anaplastik oligodendrogliom grade 3 bir gece nöbet ile başladı bir buçuk senede 4 ameliyat geçirdi son ameliyat da ilerledi yayıldığı görüldü yani 4. Evre dendi tamamı alınamadı suan bütün Heryer sandığı söyleniyor ve ağrı kesici ile ödem ilacı veriyorlar yapacak bişi yok diyorlar Allah herkese yardım etsin acil şifalar versin Rabbim tüm hastalara bağışladı Yüce allahım inşallah bitkisel tedavi için se çok iyi araştırın yada kendiniz yapın vücut direnci yükseltmek için ne gerekiyorsa kan ve idrar sonuçlarına ne eksik çıkıyorsa ona göre vitamin içeren meyva sebze dogal yiyecek içecek ler ile destekleyin pH servisini yüksek tutmaya çalışın karbonat şu iyi geliyor biliyorum.

    By Blogger Unknown, at 25 Şubat, 2014 16:51  

  • Merhaba,
    25 Aralık 2013 de yazan arkadaş, 10 sene gerçekten GBM için nispeten iyi bir süre o nedenle, tedavi sürecinde abine ne gibi şeyler uyguladığınızı yazabilirmisin? Diyet, vitamin desteği vs. Standart tedavileri zaten görmüştür4 diye düşünüyorum. Ben de yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştığım bilgileri eklemek isterim umarım faydası olur. Henüz kanıtlanmamaış olmakla birlikte,5-6 ay önce yayınlanan bir makalede Valganciclovir (Valcyt) ilacının yeniden nüks süresini çok uzattığı görülmüş ama doktorlar şu an yazmıyor tavsiye edemiyor. Ben de kullanmak konusunda çok kararsızım. Bunun dışında Prof.Dr. Bülent Berkarda İnsülin Destekli kemoterapi ve Hipertermi diye normal kemoterapiden daha etkili olan alternaqtif tedaviler uyguluyor. Ketyojenik diyeti tavsiye ediyor. ilave olarak yurtdışında klinik araştırmaları süren aşı uygulamalrı var. Bir uygulamayı da Türkiyede Prof.Dr. Ercüment Ovalı klinik araştırma kapsamında yapıyor. Bu araştırmaya katılma konusunda da kararsızım. Umarım bu tedavilerden birisi kısa süre içinde kesin çözüm olur ve gönül rahatlığıyla uygularız.

    By Anonymous Adsız, at 07 Nisan, 2014 08:41  

  • Grade 4 meme ca esimde DCA ve kafein deniyorum 1 hafta surede tumoru nerdeyse 3/4 seviyesine dusurdu ama su anda sadece uyuyor yemek yediremiyorum su iciremiyorum yan etkileri olabilir diyordu internette kullanan varmi tecrubelerini paylasabilecek olan

    By Anonymous Adsız, at 12 Nisan, 2014 21:51  

  • BENİM BABAM DA BEYİN TÜMNÖRÜNDEN 2 KEZ AMELİYAT OLDU BİTKİSEL İLAÇ KULLANAN VARMI OLİGO 3 GRADE TÜMÖRÜN ADI

    By Anonymous AHMET, at 15 Nisan, 2014 18:45  

  • benim annem 48 yasinda. bundan 3 ay once epilepsi nobeti gecirdi ve ardindan tomografi ile bi kac kitle oldugu soylendi. bi kac beyuin cerrahi ile goarustuk ve cekilen emarlar sonucunda beynin ic kisminda kitle gorduklerini soylediler. hepsi mudahale edilecek yerde olmadigini biyopsi dahi yapilamayacafgini soyledi. marmara universitesi noroloji enstitusunde bashekim biyopsi olmadan ne oldugunu bilemeyiz kitle yi tedavi edemeyiz dedi ve biyopsi yapildi. suan patolojik sonuc bekliyoruz ve ilk patolojik bulgunun yuksek dereceli glial tumor oldugu bildirildi. simdi size sorum bu evredeki bir tumore mudahale edilmeli mi edilmemeli mi. cunku ben dediginiz gibi annemi felcli ve konusamaz bi halde gormek istemiyorum. eger ki sansi yok hic bir tedavi yontemiyle onu yipratmak istemiyorum. simdiden ellerde titreme ve ayaklarda agirlik konusma bozukluklari basladi. bun lar daha fazla ilerledikce kendisi de farkina variyor ve bunalima giriyor. ben annemin aci cekmesini iatemiyorum. hic mi kurtulan yok bu illetten alah askina :(

    By Anonymous Adsız, at 23 Ağustos, 2014 01:49  

  • sizinle aynı kaderi paylaşıyoruz 2 hafta önce babam ameliyat oldu başındaki tümör alındı pataloji sonucunu aldık ve en kötüsü çıktı 4 evresi o an dünya başımıza yıkıldı daha çok erken ben babama doymadım doyamamda inanamıyorum bizi neler bekliyor bilemiyorumm ama babamı kaybetmeye dayanamam bu kötü düşünce bile beni bitiriyorr lüdfen bana yardımcı olun ne yapmalıyız bu bitkisel ilaçları nasıl bulabilirizz faydaları varmı faydasını gören oldumuu

    By Anonymous Adsız, at 26 Ağustos, 2014 16:22  

  • Babam grade 4
    mart 2014 de yön duygusu kaybı ve unutkanlık ortaya çıktı. henüz 63 yaşında. alzemir olma ihtimali üstünde durarak hastaneye götürdük. ne yaık ki beyin kanması geçirmiş ayakta. ve beyin tümörü grade 4 teşhis konuldu. apirect kullandık decort 0.75 mg. b 12. doktor ameliyat kurtulma sansı vermedi tümör tam olarak beynin iki lobunun arasında. ameliyattan felç olarak 5 duyu organını kaybederek çıkma olasılığı çok çok yüksek. 1 sene dediler en fazla. radyo terapi istemedik zaten vucudu kaldırmazmış. babam başta anlatmadık. zaten anlatsak ta önbellekte sorun vardı yeni öğrendiğ her şeyi hemen unutuyordu. bitkisel tedavi aldık. mayıs haziran ağustos. tam üç ay kendini topladı. kilosu gayet iyiydi. sürekli camiye gitti geldi. dualarını etti. tabi biz ona duumunu anlatmak zorunda kaldık. çünkü kimliğini almak araba kullanmak istiyordu. doktor bakkala bile yanlızz gitmesin dedi.hafif sıkıntıları vardı. ağustos 7 ikindi nanamzı için abdest aldı ama bir hafta boyuca da daha sıkıntılıydı. sürekli ayak parmakları yanar. içinde bulantı hissi. artmıştı. başıda sızlıyordu. ikindi vakti namazın başına gitti kılamadı yatağa uzancaka gibi iken nöbet geldi. daha önce yaşamadık. epilepsi gibi bişeydi. felç riski çok büyüktü. ama olmadı. agustos bu güne kadar yatak ta. o günden sonra yardımsız adım atamadı. artık altını bezliyoruz. yediği tek şey yoğurt ekmek. son beşgündür artık hiç birşey yiyemiyor. sadece su oda zorlukla. çok zayıfladı. sürekli safra çıkarıyor. yatmasından olayı kkasları tutuluyor sürekli masaj yapıyoruz. kas gevseticilerle. ilaç hiç bişey kabul etmiyor. hastane ölmesini istemiyoruz. dualar ediyoruz. bizler inanaçlı insalarız. babamızın bilinci açık herşeyin farkında konuşabiliyorz dua ediyor salavat çekiyor besmele çekiyor kelime tehvid çekiyor. benim tek istediğim babamın son nefesinde la ilahe illalah muahameden resullah diyebilmesi ve gördüğü şeyden memnun ve mutlu bir şekilde ahirete ulaşması. hasatanızdan durumunu saklamayın kendisine inanaçı telki edin. tövebeyi telkin edin.

    By Anonymous Adsız, at 10 Eylül, 2014 22:05  

  • Annem 18 temmuzda 2014 te bu tümörden ameliyat oldu sonuç glioblastoma grede 4.
    5-6 doktorla görüştüm hepsi kemoterapi ve radyoterapi alması gerektiğini söyledi.gönülsüzce söyledikleri gibi başladık tedaviye 150 mg temodal le.herşey iyiydi 1 ay kadar ışınla beraber aldık 1 aydan sonra kan değerleri beyaz küresi hızla düştü doktor hemen ilaçları kesti hastaneye yatırması gerektiğini söyledi annemle beraber yürüyerek hastaneye yatışinı yaptık annem yine iyiydi hastaneye yattığında . ben iyi olmasını beklerken her geçen gün kötüye gitti 15 ünite trombosit verildi hiç etki etmedi enfeksiyon riski arttı ve akciğerleri enfeksiyon kaptı yoğun bakımdaki 3 cü gününde solunum cihazına bağlandı 8 kasımda kaybettim. Keşkeler kaldı hep Keşke kemoterapi ilacını kullandırma saydım ilaca başlamadan annem çok iyiydi her işini kendisi yapıyordu gezmesine gidiyordu sanki hiç ameliyat olmamış gibiydi umutluydu . ben kemoterapi ilacına bağlıyorum kabullenemiyorum bir türlü ,bunu düşündüğümde kendimi çok kötü hissediyorum

    By Anonymous Adsız, at 03 Aralık, 2014 21:53  

  • Ben 14 yasinda oglumu 2011 de Giliobostoma multiforme gerade 4 den kaybettim,belirtileri,kusma,bas agrisi ve halsizlikdi,acil 24 Saat icinde mrt si bütün tetikleri yapildi ve amaliyat oldu,Dr.6 hafta sonra 2.amaliyatinin mikro op olacagini söyledi,oldu.cok basarili op si gecti beyinin sag Kulak arkasinda 6 cn.isin tedavisi oldu cok dayanikliydi yavrum.malesef 2.defa nüksetti ve hastaligin teshisiyle ölümü 3,5 yil sürdü.hastaligi sürece hersey stabildi son 3.ayinda kramflari basladi dilalti Tavor 2,5 verildi.umudumuz tükenmisti hergünüm dualarla agitlarla geciyordu.oglum ebedi dünyaya gitti,mekani Cennet olsun cok aci cekiyorum ama lütfen sizden ricam eger hastanizin hastaliginin caresi yoksa ona karsi belli etmeyin ve son günlerini onun yaninda dua ederek gecirin her söylenene de inanmayin,eger ben oglumu Almanyanin en iyi 3 hastanesinden ayni caresiz raporu aldiysam ve dedikleri ciktiysa sizin de icinizde bir süphe kalmasin acaba Avrupa da caresi varmiydi?diye.yok.Allah kimseyi bu hastalikla karsilastirmasin,malesef cok zor,cekenlere de Allah sabir versin.

    By Anonymous Adsız, at 15 Ocak, 2015 00:44  

  • Babanızın ölüm haberini okudum babamı yoğun bakımda 5 dakikalığını görmek elini tutmak için yola çıktım cuma günü selalara yakın yoğun bakım danışma bölümüne girdim abimle karşılaştım acı haberi verdi tıpkı sizdeki gibi bir cuma günü selalara yakın beyin tümörü nedeniyle kaybettik babacığımı tek tesellimiz çok acı çekmemiş olmasaydı allah herkese sabır versin

    By Blogger Unknown, at 18 Mart, 2015 14:48  

  • Öncelikle bütün hastaların Allah yardımcısı olsun benim kardeşimde aynı hastalığa yakalandı 4. Evre ne yapmamız gerekir bilgi alabilir miyim çok zor durumdayız bunun bi kurtuluşu yokmu

    By Blogger Unknown, at 09 Mayıs, 2016 08:37  

  • Babamda gbm3 teshısı konuldu benım mutlu gunlerıme adım atmama 1 hafta vardı babam çok istemişti nişanı görmeyi ama ameliyatı uzatamazdık ve biz herşeyi erteledik . Ameliyatı Haluk Deda yaptı ameliyatdan sonra birazcık iyi oldu hastayı görmeden dekortunu azalttı doktorumuz ve o hafta babam krız gecırdı acile kaldırdık doktorun sıze verdıgı acıl durumlar ıcın olan sekreterıne asla ulasamadık telefonunu açmıyor müsait oldugu anda size donmuyor muayeneyi arıyorsunuz açan kişiye soruyorsunuz o kişi haluk hocanın söylediği sekretere soruyor oda haluk dedaya sorup sıze bılgı verıyorlar. ilacnın nasıl kullanacagını sordugumuz soruya 2 gun sonra donduler asla hastasına sahıp cıkmıyor amelıya oncesı radyoterapı ıcın sızı doktor ıcın yonlendırecegım dıyen kısıler her doktor aynıdır onemlı degıldır dıye gecıstırdıler. Emar sonucuna bakmaya 2 hafta gun atıldı ve o emarda zaten nüks varmış iyice heryeri sarmış durumda okadar kötüşeleştiki yoğun bakıma aldılar sonrada hava makinasına bağlı kalmasına rağmen haluk hoca dediği söylenerek alın hastanızı götürün dediler burda yapılacak işlerin bittiği söylendi bu arada kalp ritmie bozulmu yoğun bakımda ama özel hastane olduğu için hiç umurlarında değilsiniz. Hastaığı öğrendiğimde gelip buralaı okumuştum nolur hastasına sahip çıkan doktorlar bulun bizim gibi acılar içinde kıvranmayın öyle yanıyorki canımız herşey bitti denildi

    By Anonymous Adsız, at 13 Haziran, 2016 15:56  

  • Bu yorum yazar tarafından silindi.

    By Blogger Asfalt kesme Tuzla, at 29 Haziran, 2016 08:42  

  • Rabbim şifa versin inşallah annenize. Su an ki durumu nedir acaba. Benim de abim yakalndi bu illete

    By Blogger adsız, at 06 Temmuz, 2016 01:58  

  • Merhaba babaniz nasil...

    By Blogger Unknown, at 07 Temmuz, 2016 20:01  

  • kayınpederimde tümör olduğu tespit edildi. gayet iyiydi. etrafı ödem yapmıştı. ödemi kurutup ameliyat yapıldı. doktor temizledigini söyledi. ameliyattan önce iyi huylu büyük ihtimalle dedi. ameliyattan sonra iyi huyluya benzemiyor dedi. sizce ne demek istedi

    By Blogger Unknown, at 15 Temmuz, 2016 22:42  

  • merhaba, kayınpederimde tümör olduğu söylendi etrafı ödem yapmış enseye yakın bölgede. ödem kurutulduktan sonra ameliyat oldu. ameliyattan önce dokdor büyük ihtimalle iyi huylu dedi. ameliyattan cıktı iyi huyluya benzetemedim dedi. patoloji daha cıkmadı. doktor neden böyle bir şey söyledi. bunu anlayabiliyor mu

    By Blogger Unknown, at 15 Temmuz, 2016 22:42  

  • Benim bu hastalıkta edindiğim tecrübe şudur arkadaşlar. Babamda gbm 4 kelebek tipi tümör vardı. Belirtiler sürekli uyuma isteği yorgunluk ayaklarının uçlarında uyuşma görme anormallikleri denge sorunu idi. Hastalığı öğrenince malesef yıkıldık herkes gibi. Babama söyleyemedim ve hastalığını hiç bilmedi de. Ameliyatta büyük bir kısmını aldı doktor. Param olso Uğur Türe ye yaptırırdım o hepsini alabileceğini söylemişti (asistan ile görüştüm). Lakin hacettepe de oldu. Çoğu doktor da ameliyatın bir şey değiştirmeyeceğini söyledi. Ameliyattan çok iyi bir şekilde çıktık. Kordexsa denen bir ilaç kullandık. Ödem azaltan yani. günlük 4 mg. 6 saatte bir 1mg yani. Lakin beyinde ödem arttıkça babamda bilinç kayıpları oldu ve her hastaneye gittiğimizde felç ilerledi. Mr sonuçlarında tümörde hiç ilerleme yok diyorlardı. Yoğun bakıma alınca 16 mg kordexsa ya çıkıyorlardı ve babam rahatlıyordu. Ödem arttıkça suskunlaşma ve bilinç kaybına neden oluyor. Dikkat edin ve bu belirtileri takip edin. Hep umutlu idik. Malesef enfeksiyona açık oluyor kanser hastaları. Canım babamda enfeksiyonda oluştu. Bu idrar sondası enfeksiyon saçıyor. Kullanmanızı tavsi etmem. Enfeksiyon artınca kan şekeri ve şeker komasıda gerçekleşebiliyor. Babam şeker koması, enfeksiyon ve bana kalırsa torbalarca bağlanan serumun neden olduğu ödem yüzünden kaybettik. Canım babamın serum bağlanacak damarı bile kalmamıştı. Kemoterapi ilaçları damarları küçültüyor. Babam ameliyattan sonra 9 ay yaşadı kemoterapiyi kaldıramadı. Kemoterapi ilacı alırken şunu iyi bilin bu ilaç hastalığı tedavi etmiyor. Vücut kaldırabilecek durumda ise kullanın yoksa zaten ömrü uzatmaktan çok kısaltıyor. Babam dayanamadı beyinde biriken ödem babamı bitirdi. Doktorlar kesinlikle ameliyat sonrasında rehberlik etmediler. Umutsuz vaka olarak yaklaştıklarından umursamaz davrandılar. Eğer bir doktor hastasına umutsuz vaka olarak bakıyor ise neden kemoterapi ilacı verir neden o dalın doktoru olur? Yoğun bakımda ne yapıyorlar biliyor musunuz hasta bilinçsiz hareket ediyor ise ayaklarını ve kollarını yatağa bağlıyorlar. Yoğun bakımda hastanın morali sıfır oluyor buda cabası. Beyin tümörü olan hastaların unutkanlığı fazla olduğu için sürekli yakınını soruyor ve onu göremeyince iyice bitkinleşiyor. Yakınları olarak bunu göz önünde bulundurun ve onu kaybedecek olmanın bilincinde olarak her gün sevin koklayın elini ayaklarını öpün. Kızmasına bağırmasına sizi uyutmamasına katlanın bağırmayın. Onu incitecek kahırlanmalar yapmayın. Devlet memuru iseniz ücretli izin hakkınızı mutlaka kullanın. Bitkisel ilaç kullandık ama yararını görmedik. Ameliyattan sonra 9 ay sonra babacığımı kaybettim.

    By Blogger Unknown, at 24 Temmuz, 2016 00:45  

  • Babanız suan hayatta mı ?

    By Anonymous Adsız, at 09 Ağustos, 2016 16:01  

  • Nişanlınız şuan hayatta mı ?

    By Blogger duygu, at 09 Ağustos, 2016 16:03  

  • Babanız hayatta mı ?

    By Blogger duygu, at 09 Ağustos, 2016 16:06  

  • Selamunaleykum arkadaslar annem beyin tumorunden 6 yil once ameliyat olmuştu ve ameliyati 5 6 saat surdu,bu durumu çok iyi bilen bir hasta yakini olarak,burdaki butun arkadasları çok iyi anliyorum.o icindeki derin uzuntun,kalbinden gecirdiğin kotu seyler,sevdiğin kisiyle gecirdigin vakit yani cok zor,moral vermek istiyosun annene,ama sen annenden daha cok uzgunsun:(Allah kimseye yasatmasin,Annemde suan tekrar tumor gorundu,seker takviyesi yapildi,kan alindi,sonuclara gore heyet karar verecek ve beni şuan ayni uzuntu her yerimi kapladı,annem bize soylememis,ve ben bugun babamin verdigi bi açıkla ogrendim.Allah tum hastalara sifa versin gercekten cok zor.

    By Blogger Unknown, at 08 Eylül, 2016 13:17  

  • Babam grade 4 vefat edeli bu eylül 23 te 2 senesi doldu.
    Babam ölmeden 13 gün önce buraya içimi dökmüştüm. 22 eylülü 23 e bağlayan gece yarısı 2. 20 gece vefat etti. ölmeden evvel bir kaç önce epilesi gibi sallantılı nöbet geldi. bir kaç kere tekrar etti ve tekrar olmadı. ölmeden bir hafta önce sürekli ağladı. gözlerini hiç kapatmadı. hiç uyusturucu almadı. ve hiç inlemedi. sadece klima sürekli açıktı sürekli odası serindi. bembeyea carsaflarda resimsiz sekisiz düz olmasına dikkat ettik. sürekli kuran okuduk. o dönem arapça okumayı bilmiyordum. söz verdim artık okuyorum. katityen en küçük bir uyusturucu bişey içmedi damardan yemedi. ve hiç ahhh demedi çok çok şükür. konuşma yetisini kaybetti. kelimeler anlamsız çıkıyordu. bozuk bir elektronik alet gibi. zaten hiç konuşmuyordu. önce sürekli ağladı. tavana baktı. el salladı selam aldı selam verdi. odasında hiç başımız açık oturmadık. yüksek sesle konuşmadık. öleceği gece aniden uyandım annemi uyandırdım. onun odasında yatıyorduk zaten. bir degişik geldi. çok yüksek sesle nefes alıp veriyordu. anne dedim bişey var hemen abdest aldık. annem yasin okumaya başladık kalkıp yanına yaklaşırken sadece salavat çektik. annem yasine başladı. ben başucunda durdum. gidiyordu babam. kardeşimi çağırdık abdest aldı. bir yasin bitti. ikinci yasin 35 ayettte babam 3 kere derin nefe alıp verdi alıp verdi aldı ve sustu... derin bir sessizlik oldu. ona son sözüm baba teslim et kendini bizi düşünme oldu. sakın korkma oldu. o metaneti o inancı o teslimiyeti anltmaya kelime yetmez. çığlık atmadık. sessizce ağladık. sanıyorduk dönüp gelecek. ölüm acısı basmıyordu. cenaze ikindi kaldırıldı. mezarlığa gittik. taziyeleri kabul ettik. 7 gün okundu. 40 52 si seneyi devriyesi hiç ihmal etmedik. gün aşırı arapça yasin okumaya çalışıyurym yeni öğrendim. arapça hatim yapmaya başladım. işe başladım. UNUTMAK için. sonra anladım ki uyuyan bir acı var içimde kendimi dinleme gibi lüksüm yok. hemen uyanıyor. çok ama çok acıtıyor özlemi. onu çok seviyorum canım biricik babam inşşş ebedi alemde mutlusundur. tüm acı çeken yakınlarını bir şekilde kaybedenlere tek tavsiyem semaya yonelip dua ile şifa arasınlar.yoksa nerdeyse panik atak olmak üzereydim çok şükür rabbim sabır veriyor. hepimizin yakınlarına ALLAH rahmet eylesin.

    By Anonymous Adsız, at 21 Ekim, 2016 14:32  

  • Glioblastoma Multiforme(gbm)grade 4 hakkında bana bilgi verebilecek herkese ihtiyacım var lütfen bana ulaşın. delal-vural@hotmail.com

    By Anonymous Adsız, at 23 Ekim, 2016 11:53  

Yorum Gönder

<< Home